900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
1 10.02.2023 11:37:47

Vse, kar morate vedeti pred nadaljevanjem popularnega Fantasy PLT!

Slovenska prva liga je nazaj, skupaj z njo pa vedno bolj popularna igrica Fantasy PLT, v kateri se lahko potegujete za fantastične nagrade, od ogromnega televizorja, ki ga podarja generalni sponzor prve lige Telemach, do potovanja v Pariz in ogleda tekme, ki ga podarja turistična agencija Palma in še mnoge druge.

Seznam vseh nagrad najdete na TEJ POVEZAVI, mi pa se bomo v spodnjih vrsticah osredotočili na vse, kar morate vedeti pred nadaljevanjem sezone v slovenski prvi ligi.

Najprej, nekaj za vse tiste, ki Fantasyja še ne poznate. Gre za strateško nogometno igro, v kateri se postavite v vlogo virtualnega trenerja (ali menedžerja), izberete svojo ekipo, sestavljeno iz 15 nogometašev (dva vratarja, pet branilcev, pet vezistov in trije napadalci), ki igrajo v desetih slovenskih prvoligaških klubih. Enajst od petnajstih nogometašev postavite v začetno enajsterico, preostale posadite na klop za rezervne nogometaše. In nato napeto spremljate, kaj bodo vaši izbranci storili v resničnem svetu, na tekmah prve slovenske nogometne lige. Če bodo igrali dobro, zabijali zadetke, zbirali asistence in hkrati še preprečevali nasprotnikom pot do gola, potem boste zelo uspešni. Točkujejo se namreč goli, podaje in 'clean sheeti', ki jih v svojo statistiko zabeležijo vaši izbranci. Z minus točkami se 'nagradi' tiste, ki prejemajo zadetke, rumene in rdeče kartone.

V igrici Fantasy tekmujete proti svojim prijateljem, znancem, sodelavcem in drugim navdušencem nad igrico. Skozi celotno sezono prve lige Telemach zbirate točke in če boste na koncu med najbolj uspešnimi, boste prejeli tudi kakšno izmed zelo bogatih nagrad.

Verjamemo, da vas večina igrico Fantasy že pozna, zato morate pred nadaljevanjem sezone vedeti naslednje stvari:

- Prvi spomladanski krog, skupaj 21. krog prve lige, se začne v soboto, 11. februarja ob 15. uri s tekmo Olimpija – Bravo, kar pomeni, da je treba vaše ekipe nastaviti najkasneje do sobote, 11. februarja do 13. ure.

- Vsak tekmovalec ima na voljo še en Wildcard, ki ga lahko porabi že takoj pred prvim krogom (Pozor, ko uporabite wild card, vam bo grafično prikazalo, kot da vam odšteva točke za prestope, a gre za tehnično napako, ki jo odpravljamo. Ko boste naredili menjave, vam točk ob uporabi wildcarda ne bo odštelo)!
- Bodite pozorni na nove nogometaše, ki so prišli v ligo, zagotovo boste našli kakšnega skritega aduta
- Še bolj bodite pozorni na nogometaše, ki so zapustili ligo, kajti od njih v spomladanskem delu sezone ne boste dobili nobene točke

In še en majhen namig: Josip Iličić je opravil celotne zimske priprave, trener Damir Krznar pravi, da je dobro pripravljen. Poudarja sicer, da Jojo vsake tekme ne bo začel v prvi postavi, toda nogometaš njegove kakovosti lahko tudi v 20 minutah naredi ogromno. Da ne boste rekli, da vam nismo povedali …

Svojo ekipo lahko sestavite TUKAJ!

P. S. Že poleti je Sportklub naredil odličen vodič za vse tiste, ki ne vedo, kako sestaviti svojo Fantasy ekipo! Najdete ga TUKAJ!

Članki iz rubrike