testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

nu
nu
1 11.12.2020 02:48:12

FANTASY PLTS: Dobro je VEDETI ... Kdo ima NAJLAŽJI in kdo NAJTEŽJI RAZPORED?!

Jurij Kodrun
Kdo ima najlažji in kdo najtežji razpored?

Vprašanje, ki je precej zahtevno in ki ponuja seveda zgolj subjektivne odgovore. Še posebej, če govorimo o najlažjem in najtežjem razporedu za namene fantasyja. V naslednjih vrsticah bomo poskusili malce podrobneje razdelati razpored za naslednje tri, zadnje kroge jesenskega dela letošnje sezone. Poglejmo, s kom bodo klubi še igrali pred zimskim premorom.

MARIBOR: Koper (G), Mura (D), Aluminij (D); težavnost: 4/5
Trenutno prvouvrščena ekipa lige ima vsaj na papirju težak razpored v naslednjih treh krogih. Tako s Koprom kot z Muro so se vijoličasti že opekli. Glede na slab(š)o obrambo v letošnji sezoni se zdi, da bi lahko 'prazno' mrežo ohranili le na tekmi z Aluminijem. Na drugi strani je njihov napad zelo kakovosten. Mura se zdi v tem pogledu najtežji tekmec, črno-beli imajo granitno obrambo. Na tekmah s Koprom in predvsem Aluminijem bi lahko videli več kot en gol Mariborčanov.

MURA: Domžale (D), Maribor (G), Celje (G); težavnost: 4/5
Najprej domača tekma z Domžalami, ki igrajo po sistemu toplo-hladno, nato dve težki gostovanji pri štajerskih rivalih. V Ljudskem vrtu in na stadionu Z'dežele bodo črno-beli težko prišli do polnega izkupička. Prekmurci se ubadajo s težavami zaradi poškodb, manjka prvi vratar Matko Obradović, njegova rezerva Marko Zalokar ni tako zanesljiv. Varovanci Anteja Šimundže sicer imajo zelo trdno obrambo, ki pa je brez Obradovića manj trdna. V napadu Prekmurci niso tako razpoloženi, več kot dva gola so zabili zgolj na dveh tekmah v novem prvenstvu.

OLIMPIJA: Tabor (D), Bravo (G), Gorica (D); težavnost: 1/5
Tudi če bi sami izbirali, bi si Ljubljančani težko izbrali bolj idealen razpored za konec jesenskega dela sezone. Najprej doma z najslabšo gostujočo ekipo v ligi, nato gostovanje pri v letošnji sezoni ne preveč prepričljivem Bravu, za konec še domača tekma proti trenutno najskromnejši ekipi lige, Gorici. Olimpijin razpored boljši ne bi mogel biti. Če bi vse šlo po idealnem scenariju za Ljubljančane, si lahko zmaji obetajo tri prepričljive zmage, morda celo tri ničle v obrambi. Nogometaši Olimpije so v zaključku jesenskega dela sezone 'must have', če se izrazimo po angleško.

KOPER: Maribor (D), Celje (G), Tabor (G); težavnost: 4/5
Pred Koprom je težak razpored do konca jeseni in veliko vprašanje je, koliko točk bosta uspela skupaj zbrati dva najbolj nevarna koprska nogometaša, Dare Vršič in Nardin Mulahusejnović. Najprej na Bonifiko prihaja Maribor, nato sledita gostovanji pri Celju in pri Taboru. Clean sheeti niso verjetni, prav tako ne preveliko število zadetkov. 

TABOR: Olimpija (G), Gorica (D), Koper (D); težavnost: 3/5
Igralci fantasyja, ki imajo v svojih vrstah kakšnega od obrambnih igralcev Tabora, so zagotovo zadovoljni z razporedom, ki ga ima Tabor do konca jesenskega dela. Dobro, v gosteh pri Olimpiji bodo Sežančani težko ohranili svojo mrežo nedotaknjeno, toda na naslednjih dveh tekmah jih čakata domača obračuna z Gorico in Koprom. Češnjice so na osmih domačih tekmah kar šestkrat zmagale in dvakrat remizirale. V tem času so dosegle 13 zadetkov in prejele zgolj štiri. Statistika, ki navdaja z optimizmom.

DOMŽALE: Mura (G), Aluminij (D), Bravo (D); težavnost: 2/5
Gostovanje v Fazaneriji je eno najtežjih v ligi. Mura prejema malo zadetkov, hkrati zna smrtonosno pičiti v napadu. A črno-beli so dokaj zdesetkani, tako da bodo imeli Domžalčani lepo priložnost za presenečenje. Tudi če jim v Murski Soboti ne uspe, se lahko do konca jeseni nadejajo vsaj šest točk. V letošnji sezoni povsem razglašeni Aluminij in Bravo prihajata na stadion ob Kamniški Bistrici. Četa Dejana Djuranovića bi lahko, če bo vse po sreči, obakrat ohranila svojo mrežo nedotaknjeno in hkrati zabila nekaj golov. Dario Kolobarić je vroč, prebuja se tudi Arnel Jakupović …

BRAVO: Aluminij (G), Olimpija (D), Domžale (G); Težavnost: 3/5
Na gostovanju v Kidričevem bi četa Dejana Grabića lahko prišla tudi do vseh treh točk. Mustafa Nukić je v dobri formi in bi lahko bil odločilno orožje, ki bi tehtnico nagnil na stran Ljubljančanov. Doma proti Olimpiji bo Bravo težko kaj naredil, čeprav so jo rumeni že znali pošteno zagosti mestnim rivalom. V sredo so Ljubljančani odigrali zaostalo tekmo z Domžalami in slavili z 1:0. Še pred koncem jesenskega dela sezone se bodo z njimi še enkrat pomerili, tokrat v Domžalah.

CELJE: Gorica (G), Koper (D), Mura (D); težavnost: 3/5
Če bi bil razpored domačih/gostujočih tekem drugačen in bi Celjani domači tekmi s Koprom in Muro igrali v gosteh, potem bi zagotovo bila številka pri težavnosti višja. A že tako Celje čaka težak konec jesenskega dela sezone. Na papirju je gostovanje pri Gorici najlažje, toda Celjani so razglašeni in trenutno zasedajo zgolj osmo mesto na lestvici. Koper in Mura sta trenutno v boju za naslov prvaka, oba bosta iskala točke na stadionu Z'Dežele. Pri grofih je tako, da lahko dobijo vse tri tekme, lahko pa tudi vse tri izgubijo. Clean sheetov ne gre pričakovati, nekaj golov Celjanov pač. Še posebej Filipa Dangubića, ki je ostal marsikaj dolžen.

ALUMINIJ: Bravo (D), Domžale (G), Maribor (G); težavnost 3/5
Kidričani so eno največjih razočaranj te sezone. Slobodan Grubor je bil tisti, ki je plačal davek katastrofalni jeseni, v zadnjih treh krogih bo šumarje vodil nov trener Oskar Drobne. Po navadi je tako, da nogometaši lažje zadihajo ob prihodu novega trenerja in na krilih nove energije zabeležijo dobre rezultate v prvih nekaj krogih, zato domača tekma z Bravom verjetno prihaja v pravem času. Aluminij bi z dobro igro lahko prišel do treh točk. Tudi gostovanje v Domžalah, ki sledi takoj za domačim obračunom z Ljubljančani, ni ravno najtežje v ligi. Kar pa ne velja za gostovanje v Ljudskem vrtu …

GORICA: Celje (D), Tabor (G), Olimpija (G); težavnost: 5/5
Glede na to, da so vrtnice najslabša ekipa lige, je za njih praktično vsaka tekma zelo zahtevna. A težko bi imeli Goričani težji razpored do konca jesenskega dela sezone. Dobro, na domači tekmi s Celjem lahko ob dobrem dnevu tudi zmagajo, kajti Celjani so v tem trenutku skromni. A potem četo Gordana Petrića čakata dve gostovanji, najprej proti najboljši domači ekipi lige, Taboru, nato še proti Ljubljančanom. Praznih mrež ne gre pričakovati, strelske kanonade goriških nogometašev tudi ne.

Značke: fantasy, nasveti

Članki iz rubrike