Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
23.08.2024 21:33:55
Deli članek:

Goran Dragić in Luka Dončić izbrala ekipi za sobotni spektakel: v čigavi ekipi bodo Jokić, Nowitzki ali Nash?

alesfevzer.com

V soboto bo na sporedu poslovilna tekma Gorana Dragića v razprodani dvorani Stožice.

Night of the Dragon ali Noč zmaja, kot se imenuje spektakularni dogodek, ki mu bomo priča ob uradnem igralskem slovesu Gorana Dragića, bo postregel z vrhunsko zasedbo zdajšnjih in nekdanjih zvezdnikov.

Na tekmi, ki bo seveda minila v zabavnem tonu, bosta kapetana ekip Dragić in Luka Dončić, ki sta v slogu tekem All-Star v ligi NBA izmenično izbirala igralce in trenerje svojih moštev. V ekipi Gorana Dragića bodo ob njem v prvi peterki igrali še Steve Nash, Vlatko Čančar, Vladimir Radmanović in Nikola Vučević, na klopi pa bodo med drugimi Jaka Lakovič, Matjaž Smodiš, Zoran Dragić, Rašo Nesterović, Chris Bosh in Predrag Danilović.

V moštvu Luke Dončića bodo ob slovenskem zvezdniku v začetni peterki še Bogdan Bogdanović, Luis Scola, Nikola Jokić in Robin Lopez, na klopi pa bomo moed ostalimi našli Bena Udriha, Bobana Marjanovića, Gašperja Vidmarja, Dejana Bodirogo in Dirka Nowitzkega.

Ob bogatem zabavnem programu je izstopala tudi dobrodelna dražba, katere celoten izkupiček dražbe je namenjen Zvezi Anita Ogulin in ZPM Moste-Polje in Fundaciji Gorana Dragića.

Dražitelji so za podpisano žogo vseh udeležencev Noči zmaja ceno višali do 32.000 evrov. Podpisan dres s sobotne tekme bo šel v Srbijo k Bogdanu Bogdanoviću. Zanj je plačal 22.000 evrov. Kot je povedal, mu je Gogi leta 2017 na evropskem prvenstvu v Istanbulu speljal zlato kolajno, zdaj mu je "vrnil" s tem dresom.

Veliko zanimanja je požel tudi dres Gorana Dragića iz osnovne šole Koseze s številko 22, zanj so iztržili kar 40.000 evrov. Dražitelj je dres nato vrnil, tako da ga bodo lahko še kdaj ponudili na dražbi.

EKIPA GORANA DRAGIĆA – TEAM GOGI

Prva peterka
Goran Dragić, Steve Nash, Vlatko Čančar, Vladimir Radmanović, Nikola Vučević

Klop
Sani Bečirović, Aleksandar Čapin, Nebojša Joksimović, Jaka Lakovič, Domen Lorbek, Klemen Prepelič, Zoran Dragić, Saša Pavlović, Matjaž Smodiš, Žiga Dimec, Primož Brezec, Rašo Nesterović, Predrag Danilović, Chris Bosh, Erazem Lorbek

Trenerji
Spasoje Todorović, Kevin McHale, Alvin Gentry, Aleksandar Džikić, Jure Zdovc, Chris Quinn, Dalibor Damjanović


EKIPA LUKE DONČIĆA – TEAM LUKA

Prva peterka
Luka Dončić, Bogdan Bogdanović, Luis Scola, Nikola Jokić, Robin Lopez

Klop
Aleksej Nikolić, Matic Rebec, Beno Udrih, Jaka Blažič, Edo Murić, Boštjan Nachbar, Uroš Slokar, Saša Zagorac, Miha Zupan, Boban Marjanović, Gašper Vidmar, Dejan Bodiroga, Dirk Nowitzki, Miroslav Berić, Josh Richardson

Trenerji
Igor Kokoškov, Aleksandar Đorđević, Aleš Pipan, Rado Trifunović, Memi Bečirović, Zoran Martić