Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
23.08.2024 21:18:51
Deli članek:

Pristaši zmajev so lahko zadovoljni: Olimpija v pripravah premagala močno ekipo

KK Cedevita Olimpija / Tine Ružič

Cedevita Olimpija je v Ljubljani odigrala drugo pripravljalno tekmo, nasprotnik je bila Budućnost.

Zmaji so Črnogorce, ki jih vodi Andrej Žakelj, gostili v dvorani na Kodeljevem, v Stožicah je te dni glavni Goran Dragić oziroma Night of the dragon. Ljubljančani so Budućnost, ki je na pripravah v Kranjski Gori, premagali z rezultatom 93:83.

Dvoboj, ki je bil izenačen od prve minute, je bil odločen v zaključku, ko so zmaji izkoristili nekaj napak gostov ter prišli do druge zmage v pripravljalnem obdobju, potem ko so prejšnji teden visoko odpravili Zlatorog. Z 18 točkami je bil najboljši strelec pri Olimpiji DJ Stewart, sledila sta Brynton Lemar in Devin Robinson s po 15 točkami. V nedeljo bodo zmaji igrali s Splitom.

“Zame je najbolj optimistično, da fantje resno delajo in trenirajo, uradne tekme pa so še vedno daleč. Vedeti je treba, da se je Budućnost pred kratkim zbrala skupaj. Imamo številne pomanjkljivosti, seveda tudi pozitivne stvari, mene pa najbolj veseli, da fantje resnično dobro delajo in na vsakem treningu dajejo vse od sebe. Upam da bodo, v kolikor nadaljujemo v tem ritmu, prišli tudi dobri rezultati. Še vedno moramo dobro trenirati in se še bolje spoznati. Vesel sem, da se tudi mladi dobro vključujejo v ekipo, a pred nami je še veliko dela," je po zmagi povedal trener Zvezdan Mitrović.


CEDEVITA OLIMPIJA – BUDUĆNOST 93:83
(55:55, 41:37, 23:20)
Cedevita Olimpija: Robinson 15 (9 skokov), Jones 3 (11 podaj), Radović 7, Nikolić 8 (6 podaj), Blažič 9, Stewart 18 (6 skokov), Lemar 15, Gnjidić, Beringer 2, Geben 4, Prepelič 5, Ogbeide, Daneu.