Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 24.05.2022 19:26:08

Utrujeni košarkarji Cedevite Olimpije bi radi čim prej končali

alesfevzer.com
Helios Suns in Cedevita Olimpija se bosta pomerila za naslov najboljšega košarkarskega kluba v Sloveniji. Prva tekma v seriji na tri zmage bo v sredo, 25. maja, ob 20.30 v Domžalah.

Ljubljančani in Domžalčani so se do zdaj trikrat pomerili v finalih državnega prvenstva. Leta 2007 je Helios zmagal s 3:2, v naslednjih dveh sezonah je bila boljša Union Olimpija. Najprej s 3:1, nato s 3:0.

Helios je odtlej še enkrat igral v finalu (2015/16) in premagal Zlatorog s 3:1. Za Olimpijo bo to sedemindvajseti nastop v finalih; zmagali so osemnajstkrat, osemkrat so bili poraženi. V lanskem finalu so Krko premagali s 3:0, skupno pa so desetkrat finalno serijo zaključili brez poraza.

Cedevita Olimpija je tudi letos nesporni favorit za zmago. Po izpadu v polfinalu lige Aba želi čim prej zaključiti finale in končati naporno ter dolgo sezono.

"Helios Suns je dobro organiziran klub. Ekipo že vrsto let vodi isti glavni trener, s kakovostnim sistemom in kakovostnimi igralci. Vsi v ekipi, tudi igralci, ki pred tem niso nikoli igrali v slovenskih tekmovanjih, se zavedamo, sploh po finalu pokala Spar, da finale ne bo lahka naloga," je na novinarski konferenci v prostorih Nove KBM v Ljubljani dejal trener Cedevite Olimpije Jurica Golemac.


"Vsi želimo čim hitreje zaključiti prvenstvo. Na vsaki tekmi bo treba garati, še posebej v Domžalah, kjer ima Helios bučno podporo s tribun. Po tekmah s Crveno zvezdo nimamo veliko časa za regeneracijo, a imamo kakovost in verjamemo vase. Z dobro igro v obrambi in hitrim napadom, ki nas krasi že celotno sezono, bomo dali vse od sebe, da zmagamo na prvi tekmi, kar bi bila dobra popotnica pred drugo preizkušnjo na domačem parketu," je dodal Golemac.

Trener Helios Suns Dejan Jakara priznava, da je Cedevita Olimpija nesporni favorit, še posebej ob dejstvu, da njegovo moštvo mučijo poškodbe. Na seznamu vprašljivih so Blaž Mahkovic, Venkatesha Jois, Carlbe Lee Ervin in Miroslav Pašajlić.

"Potem ko smo imeli skozi celotno sezono srečo s poškodbami, nam je ta zdaj malce obrnila hrbet. Zato trenutno še vedno ne vemo, kdo bo zmožen igrati v finalu. Kljub vsemu se ne bomo predali. Poizkusili bomo presenetiti," je dejal Jakara.

Helios Suns ima prednost domače dvorane, ker je v ligi Nova KBM za prvaka zasedel prvo mesto. Cedevita Olimpija je bila šele šesta. Domžalčani so v četrtfinalu izločili Šentjur z 2:1, v polfinalu so prav tako potrebovali tri tekme proti Termam Olimia. Ljubljančani so bili najprej z 2:0 boljši od Krke, nato so z istim rezultatom izločili še Rogaško.

Druga tekma v Stožicah bo v soboto, 28. maja, ob 17.30, jubilejni prvak pa je lahko znan že prihodnjo sredo, ko bo v Domžalah tretja tekma. Najkasnejši datum oziroma peta tekma je na sporedu 7. junija.

Značke: košarka, dp

Članki iz rubrike