mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 24.05.2022 15:34:51

Pretresljivo! Soigralec Bryanta in O'Neala zagrabil kalašnikova in odšel na fronto v Ukrajino

Ni edini športnik oziroma nekdanji športnik. Vsa slava in ves denar sta izgubila pomen, le obramba domovine danes nekaj šteje.

Stanislav 'Slava' Medvedenko ima za seboj spodobno kariero v ligi NBA, med letoma 2000 in 2007 je nosi dres Los Angeles Lakersov ter Atlante, s prvimi je v super generaciji Kobeja Bryanta in Shaquilla O'Neala dvakrat osvojil naslov prvaka in si tako nadel dva šampionska prstana.

bryant medvedenko


Danes 43-letni upokojeni košarkar bi lahko užival v imetju, živel lagodno življenje, a mu je vojna v domovini prekrižala načrte. Tako kot številni Ukrajinci je tudi Medvedenko zagrabil AK-47, kalašnikova, in brez vojaških izkušenj odkorakal na fronto. "Vojna je čas, ko morate najti v sebi nekaj drugega. Si lahko zamislite, da sedite na kontrolni točki in vidite je**no raketo, kako leti tik nad vami. To je kot v kinu ... Zdi se mi, da Rusi vse bolj dojemajo, kako ne morejo razbiti naš sistem protizračne obrambe," je direktno iz bojne črte dejal Medvedenko.

Kot da mu vsi uspehi na košarkarskih igriščih ne bi več pomenili skoraj nič, 208 centimetrov visok orjak razmišlja le o obrambi svoje domovine. Razume, da le streljanje s kalašnikovim ne bo dovolj, pomagati želi tudi drugače. "Prodal sem že vse svoje spominske majice, drese, športne copate iz časov, ko sem igral v ligi NBA, zdaj bo prodal še šampionska prstana." Zavezal se je ustanoviti poseben denarni fond za pomoč ukrajinskim otrokom.

Članki iz rubrike