Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 28.07.2021 21:02:31

Goran Dragić se loteva novih PROJEKTOV in se hkrati ozira v Tokio: 'Tega nikoli nisem skrival ...'

Domen Jančič
'Stoodstotno sem prepričan, da je cilj naše reprezentance olimpijska medalja, saj so že v kvalifikacijah v Litvi, posebej pa na uvodni tekmi z Argentino v Tokiu, dokazali, da so dovolj kakovostni', je ob današnjem odprtju drugega slovenskega pametnega košarkarskega igrišča v mariborskem športnem parku Tabor povedal nekdanji reprezentant Goran Dragić.

Čeprav ima danes še nekaj obveznosti in ne bo mogel hitro v posteljo, verjame, da zjutraj ne bo imel težav z zgodnjim vstajanjem ter da si bo ogledal svoje nekdanje soigralce in brata. Ob tem pričakuje lepo zmago in čim lepšo košarko.

Tudi po uspešnem začetku olimpijskega turnirja Gogi ne obžaluje, da ga ni v japonski prestolnici, saj se je že pred štirimi leti odločil za zaključek reprezentančne poti, predvsem zaradi zdravstvenih težav.

goran dragic 21 gw
Grega Wernig

Tega nikoli nisem skrival in menim, da sem bil dovolj korekten do zveze in navijačev, da sem to povedal že pred takratnim evropskim prvenstvom. Zdaj je čas za ostale, ki so si sodelovanje na olimpijskih igrah tudi priborili in ne bi bilo pošteno do njih, če bi se vrnil in morda komu prevzel mesto," je dodal košarkar, ki si že nekaj let kruh služi v ameriški ekipi Miami Heat.


Kot je še dodal, je navijač številka ena slovenske košarkarske reprezentance, poleg tega pa si želi, da bi medaljo osvojil njegov brat Zoran, ki ga na zmagovitem evropskem prvenstvu, kjer so osvojili evropski prestol, ni bilo zraven.

Danes je sicer skupaj z mariborskim županom Sašo Arsenovičem in legendo slovenske in nekdanje jugoslovanske košarke Ivom Daneuom odprl novo igrišče na Taboru, ki so ga uredili v sodelovanju z njegovo fundacijo. Gre za prvo pametno igrišče v vzhodni Sloveniji, saj se bo gibanje prepletalo s poučnimi vsebinami.

goran dragic tavares 21 gw
Grega Wernig

Največja posebnost igrišča so informacijske table s prikazanimi osnovnimi in naprednimi košarkarskimi vajami, ki jih je zasnoval veliki slovenski košarkarski zvezdnik, vse vaje pa bodo interaktivno obogatene z vsebinami na športno-izobraževalni platformi, do katere bodo uporabnike vodile QR-kode.

Naložba je vredna dobrih 130.000 evrov, od tega je mestna občina iz proračuna zagotovila nekaj več kot 90.000 evrov, ostalo pa je dodal Dragičev sklad in Fundacija za šport. Za ureditev okolice zunaj območja igrišča so denar prispevali Športni objekti Maribor.

goran dragic arsenovic 21 gw
Grega Wernig
"Vesel sem, da smo z Mestno občino Maribor in pokrovitelji speljali projekt in postavili drugo pametno igrišče v Sloveniji po Ljubljani. Upam, da nam v prihodnje uspe še kakšnega," je dejal in dodal, da se časi spreminjajo, saj je vse več tehnologije med mladimi, zato so projekt skušali zapakirati v tej smeri.


Na igrišču sta se na dogodku srečala iz oči v oči z mariborsko nogometno legendo Marcosom Tavaresom, ki je skušal Dragića med obema košema premagati kar z nogami. "Marcos nas je obiskal že na mojem kampu, bil je tudi v Miamiju, v nedeljo pa jaz prihajam na nogometno tekmo v Maribor. Res je fenomenalen, tako športnik kot tudi kot človek," je še dodal zvezdnik lige NBA.

Značke: košarka, mesto

Članki iz rubrike