mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 27.07.2021 12:16:34

Luka Dončić poskrbel, da se je 'ZMEŠALO' GOOGLU: Ob njegovi IZJEMNI PREDSTAVI je Google ...

Reuters
To zmore zgolj Luka Dončić.

Tako zelo je blestel na tekmi z Argentino, da je vse skupaj vplivalo kar na spletni brskalnik Google. Luka Dončić se je v dvoboju z Argentinci spogledoval z rekordom, bil je zelo blizu fantastičnega dosežka, bil je zelo blizu temu, da postane košarkar z največ doseženimi točkami na eni tekmi na olimpijskih igrah. Kdo ve, morda bi izjemni Slovenec prišel celo do rekorda, če se ne bi v zadnjih petih minutah sam odločil, da se usede na klop za rezerviste in ponudi priložnost za igro kakšnemu svojemu soigralcu, ki je igral veliko manj. Tekma je bila takrat že zdavnaj odločena, Dončić pa je ravnal izjemno nesebično, ni lovil rekorda, temveč je z zelo ekipno potezo dobil še nekaj dodatnih simpatij. 

Na koncu je Dončić tekmo končal z 48 točkami na svojem kontu, kar je drugi najboljši rezultat na olimpijskih igrah. Rekorder ostaja izjemni Brazilec Oscar Schmidt, ki je leta 1988 v Seulu Špancem nasul 55 točk. Dončić se je z 48 točkami na drugem mestu izenačil z Avstralcem Eddiejem Palubinskasom, ki je prav tako na tekmi z Argentino leta 1976 dosegel 48 točk. 

Kakorkoli že, po prvem polčasu je imel Dončić na svojem kontu že 31 točk, zato so ljubitelji košarke seveda začeli 'googlati', koliko znaša strelski rekord na olimpijskih igrah. Google je v drugi polovici tekme med Slovenijo in Argentino zabeležil nor porast iskalnega niza "olimpijski strelski rekord v košarki". Verjeli ali ne, toda porast tega iskalnega niza se je dvignil za kar 3200-krat. Da, to zmore le Luka Dončić ... 

Članki iz rubrike