jerca zajc sustersic Dobra karma

Leto dni po težki ločitvi lepa voditeljica ...

beli bik Svet24.si

Velikega belega bika čaka svobodno življenje v ...

aleksandra pivec bobo (3) Reporter.si

Aleksandra Pivec prepričana, da se Jože P. ...

norka, danska, koronavirus Svet24.si

FOTO: Na Danskem norke »vstajajo od mrtvih,« ...

dom danice vogrinec, dso, dom starejših Necenzurirano

Kdo bo odgovarjal za tragično bilanco epidemije

Angelina Jolie Odkrito.si

Rasiste razbesnel najnovejši Angelinin film

alenka godec Njena.si

Pevka Alenka Godec žaluje

STA
STA
0 03.11.2020 21:42:32

Celjanke z zanesljivo zmago začasno na vrh

Košarkarice Cinkarne Celje so v vnaprej odigrani tekmi devetega kroga 1. ženske slovenske košarkarske lige zanesljivo premagale moštvo Pro-Bit Konjice z 80:48 in se začasno povzpele na vrh prvenstvene lestvice.

Državne prvakinje so prvo četrtino dobile za osem točk, na začetku drugega dela pa so hitro prišle do + 14. Nato so se domačinke približale na vsega štiri točke, a do polčasa so gostje znova nekoliko ušle (40:31).

V drugem polčasu so z delnim izidom 9:0 gostje pobegnile, poti nazaj pa za Konjičanke ni bilo, saj je prednost nato sprva narasla na več kot 20, nato pa še nad 30 točk. Prva strelka tekme je bila Mojca Jelenc, ki je dosegla kar 28 točk za Celje, medtem ko jih je 12 za domačinke dosegla Tia Tajhar.


Celjanke imajo po šesti zmagi po osmih odigranih tekmah na vrhu 14 točk, eno več od Ježice, ki pa ima tekmo manj. Na tretjem mestu so košarkarice Triglava z 11 točkami in dvema tekmama manj, medtem ko so Konjičanke zdaj četrte z dvema zmagama in petimi porazi. Lestvica ni popolna, saj morajo številne ekipe odigrati prestavljene tekme.

V to so bili v državnem prvenstvu primorani zaradi zabeleženih okužb z novim koronavirusom. Po vnaprej odigrani tekmi devetega kroga v soboto sledita dva obračuna osmega kroga, v nedeljo pa še eden.

Nato bodo skušali nadomestiti še nekatere prestavljene obračune petega in sedmega kroga, preden bodo v soboto, 21. novembra, na sporedu preostale tri tekme devetega kroga.

Značke: košarka, ženske, dp

Članki iz rubrike