Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ue
ue
1 18.03.2020 14:21:32

Se bo res uresničilo?! Tole je zelo verjeten scenarij za slovensko košarkarsko reprezentanco pred Tokiem!

alesfevzer.com
Možno je, da bo prišlo do tega.

Trenutno še velja, da olimpijske igre bodo, posledično tudi, da bodo odigrani kvalifikacijski košarkarski turnirji. A vse glasneje se vsaj za slednje omenja možnost, da jih preprosto ne bo. Mednarodni olimpijski komite naj bi že razpravljal tudi o tej možnosti, štiri prosta mesta pa bi pač določili drugače.

In tu naj bi obstajala dva predloga: eden je, da bi se zadnji štirje udeleženci določili glede na vrstni red na lanskem svetovnem prvenstvu, drugi pa, da bi o tem odločal položaj na lestvici Fibe. V primeru določanja po uvrstitvi na zadnjem SP bi se Japonski, Nigeriji, Argentini, ZDA, Iranu, Franciji, Španiji, Avstraliji, ki so na igre že uvrščene, pridružile še naslednje najboljše štiri ekipe s prvenstva: Srbija (5.), Češka (6.), Poljska (8.) in Litva (9.).



V primeru, da bi odločal Fiba ranking - in v Mednarodni košarkarski zvezi so bili doslej bolj naklonjeni tej opciji -, pa se bo zamenjala samo ena država: Poljsko, ki je na lestvici 13., bi zamenjala sedmouvrščena Grčija. Kot ste verjetno opazili, v nobenem primeru na igrah ne bi bilo Slovenije. Na svetovnem prvenstvu je ni bilo, na Fibinem rankingu je deset mest za Grčijo. Za Slovenijo je edina možnost priti v Tokio igranje kvalifikacijskih turnirjev. Če se bodo na koncu olimpijske igre sploh odvijale, seveda.

In če se bodo in če bodo kvalifikacijski turnirji še vedno odigrani, je še zmeraj ogromen vprašaj, ali bi tam lahko nastopil(a) Luka Dončić (in Vlatko Čančar). Liga NBA bo, če bo v tej sezoni za to še možnost, po prekinitvi nadaljevala tekmovanje do konca rednega dela, tu pa je še končnica. Vse skupaj se bo močno zavleklo in igralci iz najmočnejše lige ne bodo na voljo reprezentancam. Vsaj večina ne, in Dončić je med njimi.

Članki iz rubrike