alex volasko Dobra karma

Najlepši slovenski zvezdniški par gre končno ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

špela trafela Svet24.si

Mlada znanstvenica, ki ne zna lenariti in odkriva ...

z najo Svet24.si

»Kdo ima v tem sistemu posebne potrebe: naši ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

jurij zrnec Njena.si

Jurij Zrnec na novi fotografiji popolnoma ...

ue
ue
1 18.03.2020 14:21:32

Se bo res uresničilo?! Tole je zelo verjeten scenarij za slovensko košarkarsko reprezentanco pred Tokiem!

alesfevzer.com
Možno je, da bo prišlo do tega.

Trenutno še velja, da olimpijske igre bodo, posledično tudi, da bodo odigrani kvalifikacijski košarkarski turnirji. A vse glasneje se vsaj za slednje omenja možnost, da jih preprosto ne bo. Mednarodni olimpijski komite naj bi že razpravljal tudi o tej možnosti, štiri prosta mesta pa bi pač določili drugače.

In tu naj bi obstajala dva predloga: eden je, da bi se zadnji štirje udeleženci določili glede na vrstni red na lanskem svetovnem prvenstvu, drugi pa, da bi o tem odločal položaj na lestvici Fibe. V primeru določanja po uvrstitvi na zadnjem SP bi se Japonski, Nigeriji, Argentini, ZDA, Iranu, Franciji, Španiji, Avstraliji, ki so na igre že uvrščene, pridružile še naslednje najboljše štiri ekipe s prvenstva: Srbija (5.), Češka (6.), Poljska (8.) in Litva (9.).V primeru, da bi odločal Fiba ranking - in v Mednarodni košarkarski zvezi so bili doslej bolj naklonjeni tej opciji -, pa se bo zamenjala samo ena država: Poljsko, ki je na lestvici 13., bi zamenjala sedmouvrščena Grčija. Kot ste verjetno opazili, v nobenem primeru na igrah ne bi bilo Slovenije. Na svetovnem prvenstvu je ni bilo, na Fibinem rankingu je deset mest za Grčijo. Za Slovenijo je edina možnost priti v Tokio igranje kvalifikacijskih turnirjev. Če se bodo na koncu olimpijske igre sploh odvijale, seveda.

In če se bodo in če bodo kvalifikacijski turnirji še vedno odigrani, je še zmeraj ogromen vprašaj, ali bi tam lahko nastopil(a) Luka Dončić (in Vlatko Čančar). Liga NBA bo, če bo v tej sezoni za to še možnost, po prekinitvi nadaljevala tekmovanje do konca rednega dela, tu pa je še končnica. Vse skupaj se bo močno zavleklo in igralci iz najmočnejše lige ne bodo na voljo reprezentancam. Vsaj večina ne, in Dončić je med njimi.

Članki iz rubrike