Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
1 06.02.2020 18:41:40

NOV AMERIČAN v slovenski košarkarski reprezentanci?! POGLEJTE, kaj je NAREDILA VLADA – to odmeva!

Martin Metelko
Vlada Republike Slovenije je na današnji redni seji dala soglasje za izredno naturalizacijo ameriškega košarkarja Jordana Morgana. Da so seznanjeni s soglasjem, so potrdili tudi pri Košarkarski zvezi Slovenije.

Tako so stekli tudi postopki za Morganovo pridobitev slovenskega državljanstva, ki bi mu omogočilo igranje za slovensko reprezentanco v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2021. Te se sicer začnejo že 20. februarja, ko bo Slovenija igrala proti Madžarski. V skupini F sta sicer še Avstrija in Ukrajina. Na EP se bodo prebile prve tri reprezentance.

Želja Košarkarske zveze Slovenije je, da v boju za EP pomaga tudi 203 centimetre visoki in 28-letni Jordan. Ta na klubski sceni trenutno igra za turški Pinar Karsiyako, sicer pa se je slovenskim košarkarskim navdušencem dodobra predstavil v sezoni 2017/18, ko je bil član ljubljanske Olimpije.

Za njim je kar pestra klubska kariera, začel jo je pri Virtusu iz Rima, zatem pa je igral tudi za Hermine de Nantes Atlantique, Paris-Levallois, Canton Charge, Kymis in Banvit.



Trenutno je šesti skakalec turške lige s skoraj osmimi skoki na tekmo, prav v tem elementu pa naj bi izdatno pripomogel slovenski vrsti. Sicer pa dosega tudi dobrih 13 točk na tekmo.

Morgan bo tako očitno "nasledil" Anthonyja Randolpha, ki je prav tako postal slovenski državljan z izredno naturalizacijo in reprezentanci na zadnjem EP pomagal do evropskega naslova.

Postopek izredne naturalizacije sicer velja za najhitrejši način za pridobitev slovenskega državljanstva.

Članki iz rubrike