volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
6 24.12.2019 12:01:56

DA SE NAJEŽI KOŽA! Pred 7 LETI je igral proti LUKI DONČIĆU, zdaj pa je s svojo IZPOVEDJO in fotografijo pretresel Italijo!

Življenje piše neverjetne zgodbe.

Na svetovnem spletu je dan pred božičem zaokrožil zapis ljubitelja košarke, Italijana Mattea, ki je pred sedmimi leti igral na turnirju, na katerem je blestel Luka Dončić. Mladi dvajsetletni Italijan je namreč naredil primerjavo, kaj se je od tistega trenutka, od njune skupne fotografije zgodilo z obema. 

"Pozdravljeni, sem 20-letni fant iz Maestra, ime mi je Matteo Garzia. Ko sem brskal po starih spominih na facebooku, sem našel fotografijo iz leta 2012. Prepričan sem, da boste takoj prepoznali visokega fanta v belem dresu. O, ja, to je Luka Dončić. Bila sva na mednarodnem turnirju v Ostii, stara sva bila 13 let. Jaz sem tisti v rdečem dresu. Ja, vem, videti sem kot njegov sin. Luka je v finalu dosegel 54 točk, veliko je igral za ekipo, saj je na prejšnjih tekmah dosegal tudi 20 asistenc na tekmo. Bila sva nagrajena za najboljšega strelca (jaz) in MVP turnirja (on), ki ga je dobila Olimpija Ljubljana. Po sedmih letih bi rad zapisal, kaj se je zgodilo z dvema najbolj izstopajočima igralcema turnirja: mano in njim.

Luka Dončić: 1 zlato z evropskega prvenstva, 1 evroliga, 3 naslovi v Španiji, 1 naziv najboljšega novinca leta v NBA, igra za Dallas Mavericks, v letošnji sezoni ima povprečje 29,3 točke, 9,6 skokov in 9 asistenc na tekmo, njegov odsotek meta je 48%, je tik pred tem da podpiše pogodbo vsaj v višini 50 milijonov z Jordanom, ima 3,5 milijonov sledilcev na Instagramu in je še vedno skromen fant.

Matteo Garzia: 1 vpoklic v regionalno reprezentanco, 1 MVP turnirja v Livoru, igram za mladinsko ekipi Alvisiana v Benetkah v serie D, dosegam v povprečju 10 točk in 0 skokov na tekmo, ker sem v povprečju ostal tako "visok" kot na fotografiji. Ne prejemam nobene plače, plačal sem 50 evrov za zdravniški pregled, imam par Jordanove obutve, za katere sem plačal 160 evrov. Imam 732 sledilcev na Instagramu in še vedno sem skromen fant.

Ne glede na vse, se mi po 7 letih ob tej fotografiji še vedno naježi koža. Na eni strani 'malček', ki je sanjal o tem, da bi postal košarkar, na drugi strani 'velikan', ki je bil že zmagovalec. V veliko čast mi je, da sem se zoperstavil tistemu, ki že piše in bo še pisal ogromno strani v zgodovini tega športa.

Vesel božič."

Značke: luka-dončić, matteo

Članki iz rubrike