možgani Dobra karma

Horoskop: napočil je čas za čiščenje ...

8bc81a5187af8fa9da5efc0dbcdc8de1 Svet24.si

"Rada te imam do lune," sporočila očetu svojih ...

pahor jansa bobo1 Reporter.si

Pustna povorka pri Pahorju: bodo vodje poslanskih ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To so poslovneži, ki se rešujejo milijonskih ...

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

Adi Smolar Njena.si

Kaj se dogaja z zaljubljenim Adijem Smolarjem?

STA
STA
0 18.04.2019 19:50:23

Celjske košarkarice do prve zmage v velikem finalu

Košarkarice Cinkarne Celje so na današnji prvi finalni tekmi 1. SKL premagale kranjski Triglav s 73:57 (18:17, 36:26, 56:44) in v zmagah povedle z 1:0. Ekipi igrata na tri zmage, druga tekma pa bo v nedeljo, 21. aprila, v Kranju.

Na današnji tekmi je bila v domači ekipi najbolj učinkovita Chatrice White s 17, v gostujoči pa Rebeka Abramovič z 20 točkami.

"Čestitam igralkam in strokovnemu štabu za zmago in vodstvo v finalni seriji, kar je tudi najbolj pomembno. Nekako se tokrat nismo najbolj razigrali, vendar šteje le zmaga. Zdaj si moramo odpočiti in dobro pripraviti na drugo tekmo, na kateri si bomo poskusili priigrati prvo zaključno žogo," je po zmagi na prvi finalni tekmi dejal domači trener Damir Grgić.

"Mislim, da smo odigrali solidno tekmo, ampak smo naredili preveč napak, Celjanke pa so to hitro kaznovale. Dokler se držimo dogovorov in smo zbrani, smo lahko enakovredni. Pred nami je nova tekma, kjer bomo skušali popraviti napake," je dodal trener kranjske ekipe Ernest Novak.

Celjska ekipa je doslej 14-krat zmagala v državnem prvenstvu. Ljubljanska Ježica ima deset, Hit Kranjska Gora pa tri naslove državnih prvakinj.

Značke: košarka, dp, ženske

Članki iz rubrike