Teja Gregorin Odkrito.si

Kaj se dogaja s Tejo Gregorin po dopinški aferi?

horoskop, nebesna, znamenja, astrologija Svet24.si

Horoskop za petek, 24. maja

ženska Petisvet.si

10 čudežnih živil, ki ubijajo staranje kože

injekcija Svet24.si

Šokantno: večina antibiotikov se porabi v ...

thordis-elva 2 Svet24.si

S svojim posiljevalcem je napisala knjigo o ...

Rene Mlekuž je presrečen, ker jo je našel Njena.si

Znan Slovenec po ločitvi pokazal novo izbranko

milan ema irena Njena.si

Milan na skrivaj obema obljubil ljubezen

nu
nu
0 18.04.2019 10:06:47

ŠOKANTNE CIFRE! Septembra bo Dončić 'PROST IGRALEC', ponudbe dežujejo, podpisal bo NORO POGODBO z ...

Luka Dončić
Reuters
Luka Dončić se je znašel v središču viharja zaradi ... športnih čevljev.

Zgodba se začne z Zionom Williamsonom, zagotovljenim prvim izborom na prihajajočem naboru. V teh dneh je tudi uradno napovedal svoj odhod na draft, s tem pa je po ameriških pravilih tudi smel začeti sprejemati ponudbe za pogodbe na temo športne opreme. Že prve ponudbe za športne čevlje (oziroma, recimo jim bolj normalno superge) dosegajo 10 milijonov na sezono, pri čemer 18-letni mladenič lahko prosto izbira med vsemi ponudniki.

Ameriški mediji pa ob takih razmerah na trgu ugotavljajo, da bo še precej večji cirkus izbruhnil septembra, ko bo novo pogodbo za superge podpisoval naš Luka Dončić. "Če bo Zion dobil 10 milijonov na leto, pa sploh še ni stopil na parket, bo Lukova pogodba čista norišnica. Po taki sezoni in ob njegovi priljubljenosti bo Zionova cifra drobiž, verjetno se bo Luka začel pogovarjati tam nekje pri dvakratniku, torej pri 20 milijonih na leto," piše Dallas news.

Kakšna pravila pa bodo vladala pri tem? "Gledano skozi superge, je Zion povsem prost igralec, torej unrestricted free agent, Luka pa je prost igralec, a je restricted free agent. To pomeni, da lahko sprejema vse ponudbe, a bo njegov zdajšnji opremljevalec Nike imel pravico izenačiti najvišjo ponudbo. Če jo bo, bo Luka moral podpisati z Nike. Če je ne bo, bo pač podpisal z najvišjim ponudnikom," pravijo Američani.   

Značke: dončić, superge, nike

Članki iz rubrike