uros steklasa Odkrito.si

Znana Slovenca dahnila usodni da

Sara Carbonero, iker casillas Svet24.si

Potem ko je Casillasa na cedilu pustilo srce, ima ...

dvojčka Petisvet.si

Večno mladi in igrivi - rojeni v znamenju Dvojčka

karel destovnik - kajuh Svet24.si

FOTO: V Šoštanju šokirani: albanski orel na ...

katarina bencek 1 Svet24.si

Katarina Benček izdala knjigo z vročo vsebino: ...

nejc Njena.si

Presenečenje: Nejc v šov ni prišel po ljubezen

tanja žagar miki šarac Njena.si

Zakaj Tanja Žagar sinčka ne bo izpostavljala ...

STA
STA
1 07.03.2019 12:28:36

Posebna misija KZS: Pogovorili se bomo z DONČIĆEVIMI trenerji, da bi ...

Reuters
Po obisku v Španiji se slovenski košarkarski selektor Radovan Trifunović ter reprezentančni direktor Matej Likar odpravljata še na 10-dnevni delovni obisk v ZDA.

Sestala se bosta z Luko Dončićem in trenerskim štabom ter vodstvom Dallasa, Goranom Dragićem in njegovimi trenerji, obiskala pa bosta tudi Igorja Kokoškova, so sporočili iz KZS. Trifunović in Likar bosta Dončića v Dallasu spremljala na teksaških derbijih proti Houstonu in San Antoniu, Gorana Dragića in Miami na obračunu z Milweaukeejem in Charlottom, Phoenix Igorja Kokoškova pa bo na dan njunega obiska gostil Utah.

"Za nami je naporno obdobje kvalifikacij za svetovno prvenstvo. V teh dneh s strokovnim štabom že pripravljamo temeljite analize, hkrati pa imamo skupaj z vodstvom zveze pogled že usmerjen v prihodnost. Poleg kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2021, ki se bodo začele novembra, imamo v mislih tudi morebitne kvalifikacije za olimpijske igre," je uvodoma dejal Trifunović."Upamo, da nam bo FIBA namenila posebno povabilo na enega izmed kvalifikacijskih turnirjev. V kolikor vabilo prejmemo, verjamem, da se bomo na tem turnirju predstavili v najmočnejši zasedbi. Že med delovnim obiskom v Španiji sva z direktorjem reprezentance Likarjem spoznala, da igralcem osebni stik in odkrita izmenjava mnenj veliko pomeni. Tako smo se odločili, da v teh dneh odpotujeva še v ZDA. Za uvod se bova v Dallasu sestala z Dončićem ter njegovimi trenerji in nadrejenimi, skupaj se bomo pogovorili o morebitnem reprezentančnem poletju prihodnje leto. Prav tako pa se veseliva srečanja z Dragićem, ki je v preteklosti naredil zelo veliko za našo reprezentančno košarko in je bil na zadnjem evropskem prvenstvu pravi vodja reprezentance," je dodal Trifunović.

Na povabilo predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksandra Čeferina sta se v preteklih dneh v Ženevi mudila predsednik KZS Matej Erjavec in generalni sekretar Rašo Nesterović. Čeferinovi gostje so bili še vodilni možje hrvaške, srbske in litovske košarkarske zveze, na sproščenem delovnem sestanku pa je pogovor tekel o aktualnih razmerah v nogometu in košarki.

Članki iz rubrike