renata dacinger_milos ojdanic Odkrito.si

Ugledna nagrada za slovensko novinarko

Cenik Svet24.si

FOTO: Zakaj turisti na Hrvaško pridejo prvič, ...

lev 1 Petisvet.si

Andreja Novak: tedenski horoskop od 23. 7. do 28. ...

turisti Svet24.si

Hrvati iščejo odgovore: »Zakaj imamo letos tako...

Lorella flego Svet24.si

FOTO: Vroče znane Slovenke: seksi 40-letnice

lina Njena.si

Lina Kuduzović v kopalkah pozirala na obali ...

Slavko Bobovnik_Lezeca Njena.si

Slavko Bobovnik na dopustu doživel šok

STA
STA
0 22.05.2018 16:30:46

Na Nachbarjevi in Bečirovićevi Košarkarski simfoniji bodo gostovali nekateri zares VELIKI evropski košarkarji!

Boštjan Nachbar in Sani Bečirović
alesfevzer.com
Sani Bečirović in Boštjan Nachbar se bosta od aktivnega igranja košarke poslovila na skupni tekmi, imenovani Košarkarska simfonija, ki bo 30. avgusta v Stožicah. To bosta storila v družbi številnih košarkarskih zvezd z vsega sveta.

Visoki gostje, ki so že potrdili prihod v Ljubljano, so med drugimi grški as Dimitris Diamantidis, srbski zvezdniki Miroslav Raduljica, Igor Rakočević ter Nenad Krstić, makedonska legenda Vlado Ilievski, bivši reprezentant BiH Jasmin Hukić ter mnogi drugi, ki jih bodo organizatorji, podjetje Sportanzo, predstavili v prihodnjih tednih in mesecih.

Igralci bodo na košarkarski simfoniji razdeljeni v dve moštvi, katerih kapetana bosta Bečirović in Nachbar, na klopi pa bodo tekmo dodatno popestrili trenerji, ki so imeli velik vpliv na potek njune kariere. Večer bo zagotovo nepozaben za vse zbrane, saj se bo na kupu zbralo veliko izjemnih športnikov, košarkarjev, s katerimi se bodo lahko družili oziroma slikali tudi gledalci. Stožice bodo v znamenju številke 7, ki sta jo nosila oba, med drugim tudi dolžina posamezne četrtine.

Sani Bečirović, eden najbolj talentiranih evropskih košarkarjev vseh časov, je v svoji karieri dosegel mnogo, za največji uspeh pa si šteje naslov prvaka evrolige, ki ga je leta 2007 osvojil z grškim Panathinaikosom."S tem izjemnim športnim dogodkom želim skleniti lepo zgodbo, na katero ne gledam le kot na kariero. Nanjo gledam kot druženje, tekom katerega sem spoznal ogromno ljudi in prijateljev. Nekateri so se mi bolj vtisnili v srce, drugi mogoče malenkost manj, a vsi so del moje zgodbe. Vsi, ki bomo stopili na parket dvorane Stožice, bomo to napravili z istim razlogom. Pokazati želimo, da ne glede na rivalstva, ki so vladala med nami in borbe, ki smo jih bili na igrišču, na koncu ostanejo lepi trenutki in prijateljstva, ki trajajo celotno življenje. Košarkarska simfonija je zahvala vsem, ki so mi na športni poti pomagali do uspeha," je na novinarski konferenci dejal Bečirović.

Boštjan Nachbar je leto starejši od Sanija, prve košarkarske korake pa je naredil v Dravogradu. Osvojil je naslov slovenskega, španskega in nemškega državnega prvaka, svoj pečat pa pustil tudi v severnoameriški ligi NBA, kjer je nosil dres Houston Rocketsov, New Orleans oz. Oklahoma City Hornetsov ter New Jersey Netsov. Oba sta bila dolga leta nepogrešljiva člana slovenske reprezentance.

"Poslovilna tekma, Košarkarska simfonija, je nekaj, kar sem vedno želel napraviti in to še preden sem se odločil, da preneham z aktivnim igranjem košarke. Zaključiti kariero doma, v Sloveniji, mi pomeni zelo veliko, saj je bila to moja velika želja. Z 20 leti sem odšel iz Slovenije in nato praktično celotno kariero preživel v tujini. Igranje v Sloveniji je bilo zato vedno nekaj posebnega. Sani je eden mojih najboljših prijateljev, skupaj sva odraščala na igriščih, bila soigralca v ekipah mlajših starostnih kategorij, ob prehodu v člansko košarko pa odšla vsak svojo pot. Ob redkih reprezentančnih akcijah sva nato še zaigrala skupaj, a zagotovo bo eden izmed lepših trenutkov mojega življenja zaključiti kariero skupaj z njim. Skupaj z nama bodo pravi mojstri košarke, zato že komaj čakam, da sodnik vrže žogo v zrak," je dodal Nachbar.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike