Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 22.05.2018 09:20:36

Kralj James s 44 točkami popeljal konjenike do izenačenja

Reuters
Prvi zvezdnik severnoameriške košarkarske lige NBA LeBron James je očitno spet namenjen v finale prvenstva. Na četrti tekmi polfinala proti Boston Celtics je namreč dosegel 44 točk in pomagal podprvakom Cleveland Cavaliers do zmage s 111:102, s katero so v boju na štiri zmage razmerje moči v vzhodni konferenci poravnali na 2:2.

Triintridesetletni superzvezdnik James je 44 točkam (ob metu iz igre 17:28) dodal še pet skokov, tri podaje in dve ukradeni žogi ter še šestič v letošnji končnici presegel 40 točk, kar je največ v eni sezoni vse od Allena Iversona leta 2001.

"Gre preprosto za to, da sem v to vložil veliko dela," je dejal James o izjemnem strelskem izkupičku, ki ga je zmožen ponavljati iz tekme v tekmo: "Mož tam gori mi je dal sposobnosti, ki jih sam skušam čim bolje izkoristiti."

Naslednja tekma konjenike čaka v hramu Bostona. "Tam nisi deležen ljubezni, če ne nosiš zelene barve, to je dejstvo. Zavedamo se, da bomo igrali v sovražnem okolju. A če bomo igrali tako, kot smo na tretji in četrti tekmi, imamo vseeno tudi tam lepe možnosti," je dejal prvi mož Clevelanda, ki lovi svoj osmi zaporedni nastop v finalu prvenstva NBA ter četrtega s konjeniki, pred nadaljevanjem dvoboja s Kelti.

Kot je to že v navadi, je tudi tokrat James popravil enega od rekordov lige. S svojim šestim košem na tekmi je prehitel legendarnega Kareema Abdul-Jabbarja (2356) po številu doseženih metov iz igre v končnici. "Vsakič, ko se znajdem v isti sapi kot kdo od velikanov košarke, sem zelo počaščen. Gre za lep dosežek," meni James.



"On je enostavno najboljši v ligi po tem, da zna oceniti potek tekme, taktiko nasprotnika in se na to prilagoditi. Ne preostane ti drugega, kot da mu skušaš to čim bolj otežiti," je o Jamesu dejal trener gostov Brad Stevens.

Prvi strelec Bostona je bil Jaylen Brown s 25 točkami, Jason Tatum jih je zbral 17, Terry Rozier 16 in 11 podaj, Al Horford pa je dodal 15 točk. "Trenutno se borimo za preživetje v končnici. Pred nami je velik izziv," je dejal Horford.

Dvoboj se zdaj s peto tekmo že v sredo spet seli v Boston, kjer Kelti pred domačimi navijači v dvorani TD Center še niso izgubili v končnici in so nanizali devet zaporednih zmag, šesta tekma pa bo spet v Clevelandu.

Zmagovalec tega obračuna se bo v finalu meril ali s prvaki Golden State Warriors ali s Houston Rockets; prva tekma finala je na sporedu 31. maja.

Značke: nba, košarka

Članki iz rubrike