900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 06.01.2018 21:19:14

Triglav boljši od Konjic, Grosuplje do pete zmage

m24.si
Po dobrih dveh tednih premora se je nadaljevalo tekmovanje v 1. SKL za ženske. Na zaostalih tekmah prvega kola je Triglav premagal Konjice, Maribor je na domačem parketu izgubil proti Iliriji, Grosuplje pa je bilo boljše od Domžal. Obračun med Ježico in Cinkarno Celje je bil na sporedu 1. decembra.

Konjice - Triglav 45:69 (13:12, 31:30, 42:47)

Prvo srečanje državnega prvenstva za ženske v letu 2018 sta odigrali ekipi Konjic in Triglava. V prvem polčasu je šlo za izenačeno srečanje, v zadnjih desetih minutah pa so Kranjčanke poskrbele, da iz Štajerske odhajajo s polnim izkupičkom. Konjičanke, ki so na prvi medsebojni tekmi presenetile favorizirano ekipo iz gorenjske prestolnice, so tudi zaostalo srečanje prvega kroga začele odločno in dobile uvodno četrtino. Dobri dve minuti do konca prvega polčasa so Konjičanke vodile že za osem točk, v zaključku pa so Kranjčanke prednost Štajerk uspele zmanjšati zgolj na točko.

Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnji četrtini, ki so jo državne in pokalne podprvakinje dobile z 22:3. Kranjčanke so zabeležile osmo zmago in se utrdile na drugem mestu, Konjičanke pa so s porazom poravnale razmerje zmag in porazov na pet. Najboljša igralka tekme je bila Rebeka Abramovič, ki je zbrala še sedem skokov in pridobila sedem žog. Konjiška košarkarica Katja Klančnik je bila z dvojnim dvojčkom (15 točk, 12 skokov) najboljša pri domačinkah.

Maribor - Akson Ilirija 68:81 (23:24, 36:48, 60:62)


Košarkarice Ilirije z zmago v Mariboru ostajajo na tretjem mestu prvenstvene lestvice, medtem ko so Štajerke padle na šesto mesto. Po izenačenem uvodu so do prve občutne prednosti prišle Ljubljančanke, ki so ob začetku tretje četrtine vodile že s šestnajstimi točkami. To pa ni ustavilo domačih košarkaric, ki so do konca tretjega dela tekme naredile delni rezultat 21:5 in izid poravnale na 60. Lovljenje nasprotnika pa je terjalo svoj davek, saj je varovankam Žige Ravnikarja zmanjkalo moči za zadnjih deset minut. V tem delu so dosegle le še osem točk, Ljubljančanke pa 19.

Pri ekipi Maribora je 19 točk dosegla Tina Cvijanovič, pri Iliriji, ki je zanesljivo dobila skok (41:31) pa je Ela Stergar tekmo zaključila z dvojnim dvojčkom (22 točk in 11 skokov), 20 točk je dodala njena soimenjakinja Mičunović. Ilirija prihodnji teden gosti ekipo drugouvrščenega Triglava, v Mariboru pa bo gostovala še druga ljubljanska ekipa Ježica.

Grosuplje - Domžale 65:45 (24:14, 45:28, 56:35)

Kot zadnje so zaostalo tekmo prvega kroga 1. SKL za ženske odigrale Grosupeljčanke in Domžalčanke. Na tekmi med ekipama, ki sta med tednom izpadli iz pokalnega tekmovanja, so do zanesljive zmage prišle varovanke Slavka Duščaka. Dolenjke so se s peto zmago v sezoni na lestvici izenačile na četrtem mestu z ekipo Konjic in imajo po desetih srečanjih enako bero zmag in porazov. Domžalčanke tudi po desetem srečanju ostajajo brez zmage.

Že na začetku tekme so domače košarkarice pokazale, da želijo vknjižiti novi dve točki. V prvi četrtini so dosegle 24 točk, na glavni odmor pa odšle s 45, Domžalčanke pa so jih do tedaj zbrale 28. V drugem delu sta bili ekipi manj razpoloženi v napadu. Grosupeljčanke so uspešno zadržale prednost, ki so si jo priigrale v prvem delu. Pri Dolenjkah se je vseh deset košarkaric vpisalo med strelke. Najučinkovitejša je bila Teja Goršič, ki je ob 11 točkah ujela še 10 odbitih žog. Pri gostjah je kapetanka Vanja Tajher dosegla 12 točk. Grosuplje v soboto, 13. januarja, gosti ekipo Konjic, Domžalčanke pa se bodo v tekmi 11. kroga pomerile z vodilno Cinkarno Celje.

Značke: košarka, ženske, dp

Članki iz rubrike