Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 06.10.2017 16:20:40

Ivo Daneu svoj 80. rojstni dan pričakal v Dubrovniku

Danes 80. rojstni dan praznuje legendarni slovenski košarkar Ivo Daneu. Član nekdanje jugoslovanske reprezentance, ki je leta 1970 v Ljubljani osvojila naslov svetovnih prvakov, potem ko je v finalu premagala reprezentanco ZDA, je po poročanju časnika Slovenske novice rojstni dan dočakal v Dubrovniku.

Daneu svoj 80. rojstni dan praznuje v Dubrovniku kot častni član slovenske reprezentance, ki sodeluje na tekmovanju športnikov veteranov in novinarjev v tenisu, po poročanju Novic, pa se je skopal tudi v morju.


"Res je, da sem morda prestar za tak način življenja, a v to me spravljajo prijatelji in družba. Takšnim klicem se težko uprem," je Daneu dejal za Slovenske novice.

Prihodnji teden bo v Ljubljani, kjer ga čaka velika rojstno dnevna zabava in predstavitev monografije o njegovem življenju, Daneu pa bo na proslavo povabil tudi košarkarje, s katerimi je igral v nekdanji "zlati generaciji" jugoslovanske reprezentance, za katero je odigral 209 tekem: Petra Skansija, Rata Tvrdića, Damirja Šolmana, Nikolo Plećaša, Nemanjo Đurića, Dragoslava Ražnatovića, Dragutina Čermaka in Giuseppeja Josipa Đerđo, še pišejo Novice.

Značke: košarka, obletnica

Članki iz rubrike