favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
0 07.07.2017 13:59:49

Roman Horvat in stari znanec iz Tivolija - prisrčno snidenje po 21 letih

Ga prepoznate? Če ste bili sredi devetdesetih močno vpeti v košarkarsko dogajanje, se ga boste nemara res spomnili, sicer nimate veliko možnosti.

Do prisrčnega srečanja je prišlo povsem po naključju - na svetovnem veteranskem prvenstvu v košarki, ki ga te dni gosti toskansko termalno središče Montecatini Terme.

Roman Horvat, nekdanji odlični košarkar Uniona Olimpije in slovenske reprezentance, je član slovenske veteranske ekipe, v Italiji pa se je takole fotografiral s svojim nekdanjim soigralcem pri zmajih Alvarom Teheranom.

teheran


Visoki - danes 51-letni - Kolumbijec, ki je bil sicer leta 1991 izbran tudi na naboru za ligo NBA, pa v tem tekmovanju ni nikoli zaigral, je k Ljubljančanom prišel na začetku sezone 1995/96. Pripeljal ga je takratni trener Peter Vilfan. Teheran v resnici ni nikoli osvojil src ljubljanskih navijačev, v Tivoliju se ni dobro znašel in še danes velja - kot še marsikateri - za zgrešen nakup.

Po odhodu iz Ljubljane se je vrnil domov v Kolumbijo, Union Olimpija pa je z Zmagom Sagadinom in precejšnjo prevetritvijo ekipe v naslednji sezoni napadla evropski vrh in z nastopom na zaključnem turnirju v Rimu končala na visokem tretjem mestu v Evropi.

Članki iz rubrike