kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 05.07.2017 12:50:34

Joksimović se po več kot desetletju vrača v Koper

Nikola Miljković
Vrste košarkarskega kluba Sixt Primorska je pred začetkom tekmovalne sezone 2017/18 okrepil novi domači košarkar. V Koper se namreč po več kot desetletju vrača nekdanji slovenski reprezentant Nebojša Joksimović, ki je v minulih dveh sezonah nosil dres zagrebške Cibone. Joksimović je s tigri podpisal dveletno pogodbo.

V tej sezoni je 35-letni branilec zaigral na 31 tekmah hrvaškega državnega prvenstva in v povprečju dosegal po 5,9 točke, 2,6 skoka in 2,5 podaje na tekmo. Cibona je nastopala tudi v ligi Aba, na tekmah katere je 193 cm visoki košarkar v povprečju zbiral po 6,4 točke, 3,3 podaje in 2,5 skoka na tekmo. Na 26 dvobojih regionalnega tekmovanja so volkovi iz Zagreba zabeležili 11 zmag, v državnem prvenstvu pa so tekmovanje sklenili šele v velikem finalu, v katerem jih je bo hudem boju ugnala Cedevita.

V karieri je Joksimović nosil drese Kopra, Zlatoroga, Hemofarma, Lokomotiv-Kubana, Scavolinija iz Pesara, Igokee, Uniona Olimpije, Krke, zadnji dve sezoni pa je bil član Cibone. V dresu slovenske reprezentance je zbral 32 nastopov, zaigral pa je na evropskih prvenstvih v letih 2005, 2013 ter 2015.

Značke: košarka, dp

Članki iz rubrike