Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ps
ps
0 14.06.2017 18:19:06

Pričakovano: Evropokal brez Olimpije

www.alesfevzer.com
Pravzaprav to ni nikakršno presenečenje.

Takoj ko je bilo znano, da se nekateri klubi (oziroma države), ki so se v minuli sezoni priklonili Fibini ligi prvakov, vračajo v evropokal, je bilo jasno tudi to, da v njem ne bo prostora za Union Olimpijo. Pa čeprav bo evropokal v naslednji sezoni spet razširjen in je bila Olimpija tudi lani lojalna ECA in ima na ta račun nekaj privilegija pri slednji. Ampak zmaji si v ligi ABA niso priigrali uvrstitve v evropokal in tokrat povabila ni bilo. Ljubljančanom tako ostaja na voljo igranje v ligi prvakov.

Danes je ECA objavila seznam 24 klubov, ki bodo igrali v evropokalu, ta bo močnejši kot kadarkoli. V prvem delu bodo klubi, ki prihajajo iz 12 držav oziroma devetih lig, razdeljeni v štiri skupine, po štiri moštva iz vsake se bodo uvrstila med najboljših 16, ki jih bodo znova razporedili v štiri skupine, nato sledi končnica z osmimi ekipami.

Ekipe v sezoni 2017/18: Cedevita, Partizan, Budućnost (liga ABA), Paris, Asvel, Limoges (Francija), Ulm, Bayern, Alba Berlin(Nemčija), Hapoel Jeruzalem (Izrael), Trento, Reggio Emilia, Torino (Italija), Lietkabelis, Lietuvos Rytas (Litva), Zenit, Lokomotiv Kuban, Uniks (liga VTB), Gran Canaria, Andorra, Bilbao (Španija), Darušafaka, Galatasaray, Tofaš (Turčija)

Članki iz rubrike