Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

bk
bk
0 14.06.2017 16:09:35

Srce parajoče: Na to je Draženova mama čakala kar 24 let (video)

vszi
Biserka Petrović nastopa v svežem dokumentarnem filmu o Draženu Petroviću.

Pred kratkim so na YouTubu objavili dokumentarec o Draženu Petroviću (The untold story), ki je obeležil 24. obletnico smrti košarkarskega Mozarta.

V filmu, ki traja nekaj manj kot 12 minut, je urednica in voditeljica mini dokumentarca Semra Hunter v Zagrebu govorila z Draženovo mamo Biserko, v Istambulu pa kasneje še s Hilal Edebal, eno od potnic, ki je bila 7. junija 1993 v avtomobilu, v katerem je prenehalo biti Draženovo srce.


Tedaj košarkarica Hilal je bila nekaj časa v komi, kasneje se je borila z depresijo, njeni starši so za las preprečili, da ni naredila samomora. Šele njeno raziskovanje policijskih poročil in novinarskih člankov, pa so jo pripeljali do tega, da je pred šestimi leti dognala, da je v nesreči, v kateri je izgubila ves spomin, umrl eden od najboljših košarkarjev na svetu.

Kot omenjeno, sta v dokumentarnem filmu svoje misli s Hunterjevo delili tako Biserka in Hilal, prva pa je v tem izjavila: "Moja največja želja je, da grem v Istanbul in spoznam košarkarico, ki je bila v Draženovem avtomobilu. Hotela sem izvedeti zadnje besede mojega sina. Dolga leta sem iskala to dekle, gledala sem vse tekme v Turčiji in jo iskala."

Ustvarjalci dokumentarca so seveda uslišali Biserko in tako je Draženova mama pred kratkim vendarle lahko spoznala Hilal, s katero sta se po nekaj trenutkih opazovanja tesno objeli in skupaj potočili tudi nekaj solza.

Članki iz rubrike