Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
17.05.2015 06:54:00
Deli članek:

Mulalić: Hukić nam je zelo manjkal

Nikola Miljković

Mirko Mulalić je športno čestital uspeh Tajfunu in obžaloval zlasti neigranje Jasmina Hukića.

Brez dlake na jeziku je branilec Krke priznal, da so bili Šentjurčani boljši oziroma sami enostavno premalo dobri. "Stvar je jasna: na papirju smo boljša ekipa, a žal tega nismo dokazali. Spet se nismo držali določenih navodil. Žal mi je, ker je strokovni štab naredil res vrhunsko delo, mi pa tega nismo uspeli prenesti na parket," je bil samokritičen Mulalić.

In natanko je vedel, kje sta bila glavna razloga izpada. "Eno je obramba, ki je stvar navade. Sezono smo začeli z neverjetno obrambo. Prvih nekaj krogov smo bili med najboljšimi tremi ekipami lige ABA v obrambi. To postane neka navada in v drugi polovici sezone smo drastično padli. Ni pa to neko stikalo, ki bi ga le obrnil, pa bi bilo dobro. Nismo tudi najboljše trenirali, in pa manjkal je Hukić, zelo pomemben člen, kljub svoji starosti. Res nam je zelo manjkal," je posebej obžaloval odsotnost poškodovanega kapetana.

Slednji je sicer bil na klopi, a to po Mulalićevih besedah ni enako, kot če bi igral. "Gre za štirico, ki ti da neko širino, jezelo inteligenten igralec, ki nas zna voditi in nam dati neko mirnost v igri, to pa smo pogrešali."