Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
13.04.2015 22:24:28
Deli članek:

Na prvi tekmi prepričljivo slavile Celjanke

Arsen Perić

Košarkarska ekipa Athlete Celje je doma v prvi tekmi finala 1. ženske SKL prepričljivo premagala Triglav s 75:45 (22:9, 37:24, 56:33). Druga tekma letošnjega finala, ekipi igrata na tri zmage, bo v četrtek, 16. aprila, ko bodo ob 20. uri v Kranju gostiteljice igralke Triglava.

Branilke naslova iz Celja so si finale, 18. zapored, skupno pa 19., zagotovile že pred desetimi dnevi, ko Maribor ugnale tudi na drugi tekmi in slavile z 2:0 v zmagah. Štiri dni pozneje so na tretji tekmi drugega polfinale igralke Triglava premagale grosupeljski Grosbasket ugnale in slavile z 2:1 v zmagah.

Kranjčanke so v tretji minuti sicer povedle s 4:2, nadaljevanje četrtine pa je bilo v znamenju Celjank, pri katerih sta v prvih desetih minutah zgolj Rebeka Abramovič (9) in mlada hrvaška organizatorka igre Ivana Dojkić (5) dosegli več točk kot celotna zasedba gostij. Ta je v drugem delu vzpostavila ravnotežje in z delnim izidom 15:15 polčas končala z isto razliko kot uvodno četrtino.

Tretji del je znova pripadel gostiteljicam, ki so z delnim izidom 9:0 povedle s 54:30, v tem obdobju pa je sedem točk zadele Eva Lisec. Četrtina je tako z 19:9 pripadla Celjankam, ki so zadnji del začela s prednostjo 23 točk. Tekma je bila tako praktično odločena. Eva Lisec, ki je dosegla šestnajsti dvojni dvojček (20 točk, 10 skokov, indeks 26) in Ivana Dojkić (19) sta bili prvi strelki tekme, Maja Jakobčič pa je edina pri gostjah dosegla dvomestno število točk (14).

"Z rezultatom sem lahko zadovoljen, s prikazano igro pač ne. Od svojih igralk na drugi finalni tekmi v Kranju pričakujem boljši pristop," je bil kljub zmagi kritičen Trboveljčan na klopi Celjank Damir Grgič, medtem ko je njegov trenerski kolega Gašper Sluga dejal: "Čestitke nasprotnicam za zmago. V prvi četrtini smo naredili nekaj nepotrebnih napak, po katerih so se Celjanke oddaljile. V preostanku prvega polčasa smo nato zaigrali veliko bolje. Do četrtka bomo skušali popraviti napake v naši igri, pomembno pa je, da vsi skupaj verjamemo, da lahko dobimo tekmo. S to mislijo moramo zaigrati na tekmi v Kranju."

Celjanke so doslej osvojile deset naslovov prvaka Slovenije in imajo en naslov manj kot ljubljanska Ježica, ki je bila najboljša od osamosvojitve do leta 2002. Razen treh naslovov, ki so jih osvojile Mariborčanke (2004), Kranjskogorčanke (2011) in igralke Triglava (2014), so preostale lovorike odšle v vitrine Celjank.