Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
12.04.2015 08:34:02
Deli članek:

Miamiju se izmika končnica

Reuters

Miami je na svojem parketu izgubil s Torontom (104:107), kar pomeni, da se mu končnica počasi izmika.

Goran Dragić je v dobrih 33 minutah za gostitelje dosegel 22 točk in imel pet podaj ter dva skoka. Osem sekund pred koncem je prejel šesto osebno napako, zamenjal ga je brat Zoran, ki pa je imel premalo časa, da bi se vpisal v statistiko. Dwyane Wade je bil s 30 točkami prvi strelec Vročice.

Los Angeles Clippers je doma premagal Memphis s 94:86, Beno Udrih je spet igral v prvi peterki Grizlijev in v devetindvajsetih minutah zbral 14 točk, tri podaje in dva skoka.

Memphis je drugi na zahodnem delu lige in si je že pred časom zagotovil nastop v končnici. Miami, ki je skorajda že zapravil vse možnosti za izločilne boje, pa je 10. na Vzhodu, dve zmagi za Bostonom in Brooklynom. Omenjeni dvojec zaseda zadnji mesti, ki še vodita v končnico. Miami lahko do konca rednega dela pride do sedemintridesete zmage, kolikor jih že imata Boston in Brooklyn.

Dragić je v prvi četrtini dosegel 12 točk in s tem izenačil svoj najboljši dosežek, odkar je prišel v Miami, zadel je tudi vse tri proste meta. Ta prvina je bila najslabši del igre domačih, saj so zadeli le 24 od 44 tovrstnih poskusov, največ prostih metov je zgrešil Hassan Whiteside - 12. Sicer je zbral 16 točk, imel pa je še 18 skokov.

Toronto, Lou Williams je zbral 29 točk, je izenačil svoj lanski rekord po številu zmag v rednem delu. S tem si je že zagotovil prednost domačega igrišča v prvem krogu končnice.

Chris Paul (15 točk, 14 podaj), DeAndre Jordan (16 točk, 16 skokov) in Blake Griffin (18 točk) so vodili Clipperse do zmage z neposrednimi tekmeci za drugo mesto na zahodnem delu lige. Memphis je sicer še naprej drugi, vendar imata v izenačenem boju štirih ekip po 54 zmag tudi Portland in branilec naslova San Antonio.

Memphis še naprej igra oslabljen, manjkata poškodovana branilca Mike Conley in Tony Allen, španski center Marc Gasol pa si je ob koncu prve četrtine nekoliko zvil levi gleženj. Igrišče je moral za nekaj časa zapustiti tudi Udrih, ker je dobil udarec v grlo, nato pa se je v zaključku vrnil na parket.

"Ekipi imata kar bogato zgodovino tesnih obračunov in vsaka tekma v aprilu je taka, kot bi šlo za izločilne boje v končnici. Zelo si želimo prednost domačega igrišča v končnici, tudi tekmeci, in zato ni bilo popuščanja," je dejal Udrih in dodal, da ga ne skrbi Gassolova poškodba. "Gotovo se bo vrnil na naslednji tekmi."

Ekipa Golden State Warriors je s 110:101 premagala Minnesoto Timberwolves za šestnajsto zaporedno domačo zmago. Stephen Curry (34) in Klay Thompson (23) sta bila najboljša strelca najboljše ekipe lige, na drugi strani pa je Zach LaVine s 37 točkami dosegel največ košev med vsemi novinci v tej sezoni. Timberwolves so klonili desetič v nizu in se na zadnjem mestu lige izenačili z New Yorkom.

IZIDI
Miami Heat - Toronto Raptors                     104:107
Goran Dragić: 22 točk, 5 podaj, 2 skoka v 33:11 min. za Miami
Zoran Dragić: 8 sekund, brez statističnega učinka za Miami
Los Angeles Clippers - Memphis Grizzlies          94:86
Beno Udrih: 14 točk, 3 podaje, 2 skoka v 28:32 min. za Memphis
Orlando Magic - New York Knicks                    79:80
Chicago Bulls - Philadelphia 76ers               114:107
Portland Trail Blazers - Utah Jazz               105:111
Golden State Warriors - Minnesota Timberwolves   110:101