Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
06.08.2024 11:23:25
Deli članek:

Kaj?! Ste vedeli, da v Sloveniji obstajata dva Luka Dončića? 'Dvojnik' razkriva: ko grem registrirat avto, me vprašajo, če ...

Profimedia
Za Luko bi bila nagrada za olimpijsko zlato 'drobiž', za vse ostale pa...

Ste vedeli, da košarkar Luka Dončić ni edini slovenski državljan s to kombinacijo imena in priimka?

Slovenski košarkar Luka Dončić je prepričljivo najbolj prepoznavni športnik na svetu, morda celo najprepoznavnejši Slovenec na zemeljski obli. Ni pa edini s to kombinacijo imena in priimka v Sloveniji. Luka Dončić je tudi skoraj devetintridesetletni gradbinec iz Kopra, ki je po videzu podoben Novaku Đokoviću, zaradi imena in priimka pa je imel že nemalo zanimivih prigod, ki jih je razkril v pogovoru za revijo Jana.

"Ko grem registrirat avto, se z mano šalijo, ali sem prišel registrirat panamero (košarkar Luka je namreč leta 2017 kupil avto porshe panamera, ki ga je po odhodu v Ameriko prodal op. a.)," je za Jano razkril Koprčan Luka Dončić, ki pravi, da tudi na banki radovedno gledajo, kdo se skriva za tako znanim imenom, Luka pa se šali, da bi bilo fino, če bi kdo 'zgrešil' kakšno nakazilo. Prav tako v hotelih ali na masaži mislijo, ali gre za potegavščino ali pa na trnih pričakujejo, da se bo res prikazal košarkarski zvezdnik. Dobi pa tudi manj prijetne klice, saj ga bolni kličejo in prosijo za denarno pomoč. "Še preden mi uspe razložiti, da nisem pravi, se mi izpovejo. Kar malo si potrt, ko vidiš, kaj vse so ljudje pripravljeni storiti v upanju, da rešijo svojo težavo, ti pa nisi ta, ki bi jim lahko pomagal," je še povedal Dončić, ki si želi svojega soimenjaka tudi kdaj spoznati in mu stisniti roko.