Arian Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo ...

mark rutte Svet24.si

Izbrali so novega šefa Nata

1689255087-fgetyuwws-27-1689254999369 Necenzurirano

Pod Janšo je bil urednik na RTV, zdaj bi šel na ...

pavser vilfan nikolic brozovic Reporter.si

Popoln kaos na RTV: član uprave Franci Pavšer ...

andraz sporar slovenija anglija Ekipa24.si

Presrečni Šporar je razkril, s katerim ...

Hannah Louise Hill je omrežila 36-letnika Odkrito.si

Pazite se te vplivnice! Prevarala je že mnoge!

slovenija euro 2024 veselje Ekipa24.si

Zdaj je jasno, s kom in kdaj bodo Slovenci napadli...

ku
ku
1 18.06.2024 03:47:17

Konec je! Boston slavi, Luka Dončić in Dallas po novi zaušnici ostala brez možnosti (video)

Profimedia
Boston je gostil peto tekmo finala lige NBA in pred domačimi navijači slavil svoj 18. naslov.

Po tem, ko je Boston zahvaljujoč izjemni ekipni igri povedel s 3:0 v finalni seriji lige NBA, je Dallas pred svojimi navijači v velikem slogu vrnil udarec in prizadejal tekmecem boleč poraz. Ta zmaga Teksašanov je pomenila vsaj kanček upanja za Luko Dončića in soigralce, da bi lahko zmagali tudi v Bostonu in morebiti poskrbeli za vsaj malo drame. 

Tekma v Bostonu se je začela po željah domačih košarkarjev, na drugi strani pa je Dončić zelo hitro zgrešil dve zaporedni trojki, kar je v tem finalu črna pika njegove statistike. Pa tudi statistike celotne ekipe Dallasa. Ekipi sta bili kljub temu še vedno skupaj po tem, ko je Dante Exum vendarle zadel trojko, Dallas je zaostajal le za točko (18:19). Nato pa je Boston začel svoj šov. Na krilih svojih navijačev je prišel do 9 zaporednih točk in prvo četrtino končal z 28:18

Boston je svojo prednost v nadaljevanju le še povečeval, najboljši posameznik večera pa je bil tokrat Jayson Tatum, na drugi strani pa sta bila Luka Dončić in Kyrie Irving strelsko nerazpoložena, za nameček je Dallas več izgubljal žoge. Kar je Boston s tako širokim kadrom izkoriščal. Za nameček je bil Dallas prava 'luknja' v obrambi in domači košarkarji so se nemalokrat sprehajali do košev. Ko je Tatum zadel trojko čez Dončića je Boston povedel za 20 točk, pika na i prvemu polčasu pa je bil neverjeten met s sredine ob sireni, ki ga je še drugič v seriji zadel Payton Pritchard. Dončić je ob polčasu dosegel le 9 točk, Irving pa le 5.

Ob koncu prvega polčasa ni bilo videti, da bi Dallas lahko prišel do preobrata, razen, če bi se v slačilnici zgodilo nekaj neverjetnega. Ni bilo namreč prepotrebne energije, ni bilo prave igre v obrambi, tekmec pa je bil na misiji, da pred domačimi gledalci zaključi to serijo. In tako so tudi povečali prednost za 26 točk že po 3 minutah tretje četrtine, Dallas pa je bil videti resnično nebogljen. 

Boston je visoko vodstvo trdno držal v svojih rokah in ni pokazal svojih šibkih točk, v zadnji četrtini pa se je zdelo, kot da vsi že komaj čakajo, da bo konec. Dobri dve minuti pred koncem tekme je Kidd Dončića in Irvinga potegnil na klop, Boston pa se je veselil zmage s 106:88. Dončić je na koncu dosegel 28 točk, temu dodal še 12 skokov in 5 asistenc, na drugi strani pa je izgubil 6 žog. 

Značke: luka-dončić, dallas

Članki iz rubrike