asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

peter gregorcic ss Reporter.si

Prihaja »nekaj velikega«: Janša bo z ...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

Hannah Louise Hill je omrežila 36-letnika Odkrito.si

Pazite se te vplivnice! Prevarala je že mnoge!

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

STA
STA
0 15.06.2024 14:48:35

DJ Stewart ostaja pri Cedeviti Olimpiji

alesfevzer.com
Ameriški košarkar DJ Stewart bo še naprej igral v dresu Cedevite Olimpija. Branilec je z ljubljanskim klubom podpisal dveletno pogodbo, zasedbi iz Stožic pa se je pridružil pred začetkom minule tekmovalne sezone 2023/24.

"DJ-a poznam, spremljal sem ga, še vedno gre za mladega igralca, ki je minulo sezono prvič igral v evropski košarki, po pogovorih s soigralci in nekdanjimi trenerji pa je vidno, da gre za dobrega, ambicioznega fanta. V prvi sezoni je imel kar nekaj vzponov in padcev," je ob podaljšanju pogodbe s Stewartom dejal trener zmajev Zvezdan Mitrović.

"Zadovoljen sem s podaljšanjem pogodbe. Nisem srečen s potekom minule sezone, zdaj pa imamo priložnost, da v novi sezoni zgodbo obrnemo na boljše," pa je povedal Stewart.


Na 16 tekmah evropskega pokala je lani v povprečju dosegal 12,9 točke, 3,6 skoka in 2,3 podaje, na parketu pa je preživel malo več kot 29 minut na obračun. V regionalni ligi Aba je zaigral na 27 tekmah, v 25,6 minute na tekmo pa je v povprečju dosegal 11,8 točke, 2,6 skoka in 1,8 podaje. V slovenskem državnem prvenstvu je nastopil na vseh sedmih tekmah končnice, v 25,5 minute pa dosegal 13,7 točke, 2,8 skoka in 2,1 asistence.

Pred prihodom v Ljubljano je Stewart igral v Dominikanski republiki v dresu ekipe Marineros. Pred tem je bil del ekipe Sioux Falls Skyforce in Austin Spurs, minulo poletje je v poletni ligi NBA nosil tudi dres Washington Wizards.

"Mislim, da je v njem potencial, da se lahko razvije v resnega košarkarja. Želimo mu pomagati pri njegovem razvoju, hkrati pa bo on pomagal nam, da se Cedevita Olimpija dvigne na višjo raven," je še dodal Mitrović.

Značke: košarka, dp

Članki iz rubrike