asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

peter gregorcic ss Reporter.si

Prihaja »nekaj velikega«: Janša bo z ...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

Hannah Louise Hill je omrežila 36-letnika Odkrito.si

Pazite se te vplivnice! Prevarala je že mnoge!

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

ku
ku
1 13.06.2024 03:53:46

Nočna mora za Dallas in Dončića! Po neverjetni drami in norih sodniških odločitvah se je zgodilo to (video)

Profimedia
Finala serije lige NBA se je preselila v Dallas. Boston je slavil še na tretji tekmi in v seriji povedel s 3:0.

Po velikem razočaranju na prvih dveh tekmah, ki sta ju ekipi odigrali v Bostonu, so košarkarji Dallasa z Luko Dončićem na čelu upali, da jim bo uspelo pred domačimi gledalci vendarle prikazati boljšo igro in morda celo preobrniti serijo. Boston je v tekmo vstopil brez nekdanjega člana Dallasa, Kristapsa Porzingisa, ki se je poškodoval in je moral izpustiti tretjo tekmo. 

Dallas je začel izjemno odločno, kot bi želel Bostonu sporočiti, da je to njihov dom in da tu ne bodo tako zlahka prišli do zmage. Po Dončićevi trojki in nato še po polaganju so domači povedli z 9:2 in gostujoči trener je takoj zahteval minuto odmora. Za razliko od prvih dveh tekem je bil razpoložen tudi Irving. Dallas je izjemno začel tekmo, ter na krilih navijačev povedel s kar 22:9. A kljub temu je imel Dallas le točko prednosti po prvi četrtini, Boston je namreč odgovoril z dvema trojkama in hitro pristrigel krila domačinom. Še več: Boston je v drugi četrtini povedel, v nadaljevanju pa je za vodstvo Dallasa poskrbel Irving s 3 zaporednimi trojkami. A kljub temu je Dallas ob polčasu vodil za točko (51:50).

Na začetku drugega polčasa pa so gostje pokazali igro kot na domačem parketu. Z veliko lahkoto so prihajali do košev z vseh položajev, na drugi strani pa sta za Dallas praktično igrala le Irving in Dončić. Dve minuti pred koncem je Boston povedel za velikih 13 točk in glede na to, kakšna je bila energija v ekipi Dallasa so mnogi že obupali nad tem, da bi lahko proti tako raznovrstni ekipi poskrbeli za preobrat v naslednjih 14 minutah. 

Kakšen odgovor po -21

Namesto, da bi domači skušali zmanjšati zaostanek že takoj na začetku zadnje četrtine, je Boston zadel dve zaporedni točki in povedel za ogromnih 21 točk. Domači so vendarle pokazali nekaj življenja in po odlični asistenci Luke Dončića ter trojki Josha Greena je pomenilo, da so dosegli 10 zaporednih točk. Po zadetih prostih metih P.J. Washingtona pa je Dallas zaostanek zmanjšal na 9 točk. Po zgrešenem metu Tatuma je Dončić poskrbel za še eno asistenco, Washington pa je zadel trojko za zaostanek 6 točk Dallasa. Tudi Boston je pokazal nekaj ranljivosti, v naslednjem napadu so sodniki piskali korake, na drugi strani pa je imel Irving zaradi prekrška nad njim na voljo 3 proste mete in vse zadel za 90:93 šest minut pred koncem. 

V naslednjih napadih je bilo na obeh strani nekaj nervoze, ekipi sta grešili kot po tekočem traku, nato pa je Dončića razjezila sodniška odločitev 4 minute pred koncem, ko je moral zaradi šeste osebne napake zapustiti teren in zanj je bilo tekme konec. Kidd je sicer zahteval pregled, a sodniki svoje odločitve niso spremenili. Irving je uspel zaostanek znižati le na točko, a Boston je odgovoril z nizom 5:0. Po zabijanju Derecky Livelyja je zaostanek Dallasa znašal 2 točki, a so gostje uspeli zadeti, 22 sekund pred koncem pa je po dveh zadetih prostih metih Boston vodil za 6. Na koncu je bil rezultat 106:99.

Dončić je dosegel 27 točk, 6 skokov in 6 asistenc, najboljši strelec Dallasa je bil sicer Irving s 35 točkami. 

Značke: luka-dončić, dallas

Članki iz rubrike