asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

IMG_6225 Reporter.si

Slovenec je lahko le nemočno besnel ob ...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

Hannah Louise Hill je omrežila 36-letnika Odkrito.si

Pazite se te vplivnice! Prevarala je že mnoge!

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

ku
ku
12 07.06.2024 03:57:48

Kakšna zaušnica za Dallas in Dončića na prvi tekmi! Takšnega razpleta ni pričakoval nihče (video)

Profimedia
V Bostonu je bila na sporedu 1. tekma finala lige NBA.

Po tednu dni čakanja in odštevanja smo vendarle dočakali prvo tekmo finala med Bostonom in Dallasom. Prvo finalno tekmo Luke Dončića v njegovi izjemni karieri lige NBA Košarkarje iz Teksasa je v Bostonu pričakalo vse prej kot prijateljsko vzdušje, domača publika je dala zelo kmalu vedeti, kaj si misli o tekmecih, še posebej o Kyrieju Irvingu, ki je za Celticse igral med leti 2017 in 2019 in se ni razšel v dobrih odnosih. 

Dallas je bil po izenačenem začetku, ko je v TD Gardnu vodil s 13:12, videti izjemno izgubljen, na drugi strani pa so domači košarkarji na krilih navijačev leteli na igrišču in zadeli praktično vse, kar so metali. V prvi vrsti nihče drug kot nekdanji član Dallasa Kristaps Porzingis, ki se je na parket vrnil po poškodbi. 

Kar naenkrat je bila prednost domačih kar 17 točk, ob koncu prve četrtine je bil rezultat 37:20, kar je bila največja prednost po prvi četrtini v finalih lige NBA. Porzingis je dosegel neverjetnih 18 točk. Dallas je tekmo nadaljeval še slabše, napadi so bili neizdelani, kar je domačim dovoljevalo, da so se še bolj razigrali v napadu in dosegali lahke koše. Boston je vodil že za 28 točk in v tistem trenutku se je zdelo, da bo to velik razpad sistema Dallasa, pri katerem je v polčasu le Dončić presegel dvomestno število točk. Velika razlika je bila tudi v trojkah: Dallas jih je dosegel 3, Boston pa kar 11.

V drugem polčasu je Dallas pokazal drugačen obraz, bolje so odigrali v obrambi, tudi v napadu in prednost Bostona se je začela topiti. Tudi domači so nekaj košev zgrešili in tekmecu ponudili priložnost, da se približajo. Dončić je s trojko najprej Dallas približal na 13 točk zaostanka s trojko, nato dobro odigral v obrambi, po novi trojki slovenskega zvezdnika pa je bil zaostanek Dallasa po dolgem času le 8 točk. A tega naleta niso znali izkoristiti, še posebej Irving se je mučil v napadu in zgrešil kar nekaj košev, prednost Bostona pa je zelo hitro spet narasla na 19 točk. 

V zadnji četrtini je Dallas še enkrat več doživel pravo zaušnico, po kateri pa se tokrat ni pobral in 5 minut pred koncem, ko je izgubljal za 25 točk, je bilo jasno, da te tekme ne more dobiti. Na koncu je Boston slavil s 107:89. Luka Dončić je za Dallas dosegel 30 točk, na drugi strani je eno od najboljših predstav pokazal Jaylen Brown 22 točk, ravno toliko jih je dosegel tudi Porzingis. 

Članki iz rubrike