Isaac Bari Svet24.si

12-letnik, ki je s 7 leti postal profesor na ...

Tit, bolezen DMD, Duchennova mišična distrofija Svet24.si

Otroci trpijo, o njihovi usodi pa odloča ...

darko horvat Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

jožef m Njena.si

Ljubezen na vasi: To so kandidatke Jožefa ...

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

ku
ku
45 31.05.2024 04:18:58

Jaaaaaaaa!!!! Luka Dončić je velikem finalu lige NBA!!! Noro, kaj je Slovenec naredil na peti tekmi!

Profimedia
Dallas Luke Dončiča e na peti tekmi na gostovanju premagal Minnesoto z 124:103 in se tako uvrstil veliki finale, kjer se bo pomeril z Bostonom!

Po tem, ko  Dallas pred dvema dnevoma ni uspel dokončati serije pred domačimi gledalci in je Minnesota uspela znižati na 1:3, se je serija spet preselila v Minneapolis. Tokratni domačini tekme so bili kljub zaostanku samozavestni, da jim lahko uspe preobrat. Še več, prvi zvezdnik Anthony Edwards je že po tekmi v Dallasu obljubil, da se bo še vrnil na šesto tekmo. A Luka Dončić je imel tokrat povsem drugačne načrte. Že od prve sekunde tekme je bilo jasno, da si želi na 'sovražnem' terenu zagotoviti sladko zmago in s tem napredovanje v veliki finale, kamor se je že uvrstil Boston z zmago s 4:0 nad Indiano.

Slovenski zvezdnik je namreč izjemno začel tekmo, že v prvih dveh minutah je domačemu občinstvu pokazal, kakšnega Dončića lahko pričakujejo po tem, ko je zadel dve trojki z velike razdalje. Po izenačenju na 18:18 je Dallas nanizal 13 točk zapored in četrtino končal s prednostjo 16 točk. Kar je še bolj osupljiv podatek je to, da je Dončić v eni četrtini dosegel 20 točk, celotna ekipa Minnesote pa le 19. Jason Kidd je Dončiću namenil 3 minute počitka ob začetku druge četrtine, a Dallas je tokrat prednost povečeval pod taktirko Kyrieja Irvinga, ki je tako kot Dončić pokazal drugačen obraz. Ob polčasu je Dallas vodil že za velikih 29 točk.

Domača ekipa je bila povsem razglašena, na drugi strani pa so bili košarkarji Dallasa, za katere je zaigral tudi Dereck Lively, izjemno razpoloženi in osredotočeni na svoj cilj. Kidd je Dončiću namenil nekaj več počitka kot običajno, Minnesota pa se je približala na 20 točk, a več od tega ji Dallas ni ponudil. Prvič po letu 2011, ko je Dallas postal prvak, so se uvrstili v veliki finale lige NBA. Luka Dončić  je tekmo končal pri 36 točkah, toliko jih je dodal tudi Irving! 

Članki iz rubrike