severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

Matej Zemljič Revija Stop

Matej Zemljič: Kampiral sem včasih, in to zelo ...

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

ku
ku
7 19.05.2024 04:46:25

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem preobratu in drami v finalu zahoda!!! (video)

Profimedia
Luka Dončić se je z Dallasom uvrstil v finale zahodne konference. Od Oklahome je bil boljši s 117:116, izid v seriji je bil 4:2.

Bila je to tekma številnih preobratov, igre z živci in jeze nad 'zanimivimi' sodniškimi odločitvami, toda na koncu se je Luki Dončiću in njegovim soigralcem zelo smejalo. Z zmago s 117:116 in skupno s 4:2 v seriji so se uvrstili v finale zahodne konference, kjer se bodo pomerili z zmagovalcem dvoboja Denver - Minnesota. 

Začetek ta Dallas ni bil dober, zelo hitro je namreč Oklahoma povedla, že v prvi četrtini je bila prednost dvomestna. Domači so prvič povedli šele v drugi četrtini, ko je s svojo tretjo trojko Dončić poskrbel za vodstvo z 42:40. A kaj, ko je Oklahoma na to najprej odgovorila z nizom 8:0. Do konca polčasa pa je poskrbela za delni izid 25:6 in polčas se je končal s prednostjo 16 točk.

Tudi na začetku drugega polčasa ni kazalo na preobrat Dallasa, ki je zaostajal tudi za 17 točk. A Luka Dončić je bil izjemno razpoložen in pod njegovo taktirko je Dallas odgovoril z delnim izidom 13:0, od tega je on prispeval 8 točk. A na drugi strani je bil izjemni Shai Gilgeous Alexander, ki je Oklahomo držal na varni razdalji. V zadnji četrtini pa so domačini tudi zahvaljujoč trdni obrambi počasi topili zaostanek in po izjemni trojki P.J. Washingtona je Dallas povedel s 107:105. Končnica je bila izjemno napeta, ekipi sta se izmenjevali v vodstvu. 20 sekund pred koncem je Chet Holmgren zabil za vodstvo Oklahome s 116:115. V naslednjem napadu je Dončić skoraj izgubil žogo, a jo je vendarle podal do Washingtona, nad katerim je bil ob metu za 3 storjen prekršek. Zadel je 2 od 3 prostih metov, kar je bilo dovolj za zmago, Oklahoma pa 2 sekundi pred koncem ni prišla do čudežnega preobrata.

Dončić je dosegel 29 točk, 10 skokov in 10 podaj, končno se je odprlo tudi Kyrieju Irvingu, ki jih je tako kot Jones dosegel 22. Na drugi strani je bil sicer najučinkovitejši igralec tekme Shai Gilgeous Alexander s 36 točkami.

Značke: luka-doncic, dallas

Članki iz rubrike