kredarica Svet24.si

Poglejte snežaka, ki so ga danes postavili na ...

kate winslet Svet24.si

Slavni poljub s Titanika je bil zelo masten

tomaž-ročnik Necenzurirano

Enemu najbogatejših Slovencev rubijo vilo na Krku

brecelj golob vlada Reporter.si

Erik Brecelj še ni obupal nad Golobom, ki mu je ...

Luka Dončić, Mirjam Poterbin Ekipa24.si

Ste jo videli? Dončićeva mama na parketu v ...

tina-blašković, brak-na-prvu, tiago Njena.si

Pravljico odplaknile solze: Tina o ostrem ...

ilicic boks Ekipa24.si

Bi lahko zamenjal kariero? Iličić pokazal nekaj ...

ku
ku
21 18.05.2024 09:50:25

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je skorajda izpustil zlato EP! Tole bo odmevalo!

Martin Metelko
Goran Dragić se pripravlja na svojo poslovilno tekmo.

"Noč zmaja" bo 24. avgusta v Stožicah, kjer se bo pojavila tudi smetana svetovne košarke.

Tudi zaradi te so na Val 202 posneli več delov biografskega podkasta o življenju in karieri Gorana Dragića skozi oči in besede Gorana Vojnovića, v katerih bomo nedvomno slišali marsikaj.

V prvi epizodi novega podkasta Vala 202 Goran tako Goran Dragić govori o otroštvu. O tem, kako sta njegovo življenje zaznamovala dedka v Bosni in Hercegovini ter v Sloveniji. Kakšne dogodivščine so se jima z bratom Zoranom dogajale v Kosezah. Kako je oče predstavljal red in disciplino, mama pa kreativnost. In oboje se je preslikalo na košarkarsko igrišče.

V prvem je Goran šokiral! Danes, ko vemo, kako se je vse razpletlo, je težko verjeti, da je bil tri dni pred začetkom evropskega prvenstva Goran Dragić odločen, da na njem ne bo igral. Ravnokar se je vrnil iz Bosne, s pogreba svojega dedka. Bil je potrt in misel na odhod z reprezentanco v Helsinke se mu je uprla. Selektorju Igorju Kokoškovu je povedal, da mu je žal, a da ne more priti. Da so nekatere stvari v življenju večje od košarke. Enako je povedal tudi direktorju reprezentance Rašu Nesteroviću. In očetu Marinku.

"Pet dni pred evropskim prvenstvom sem prejel novico, da je umrl dedek," začne svojo pripoved Goran Dragić. "Šel sem na pogreb in nisem vedel, ali bom sploh šel na prvenstvo. Ampak na koncu sem se doma pogovoril z očetom, ki me je spomnil, kaj je dedek rekel v bolnišnici. Osvoji medaljo za dedka."

Značke: dragić, dedek, podcast

Članki iz rubrike