nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ue
ue
0 19.04.2024 10:23:16

Jan Vide zapušča UCLA! Veliki up slovenske košarke bo v prihodnje igral za ...

Profimedia
Po letu dni se je odločil za spremembo.

Prejšnje poletje je Vide, ki je januarja dopolnil 19 let, kar nekoliko presenetil z odločitvijo, da bo kariero nadaljeval v ZDA. Zapustil je Real, s katerim je v zadnji sezoni postal prvak mladinske evrolige in bil izbran za najkoristnejšega igralca zaključnega turnirja, ter se preselil na univerzo UCLA.

Kot novinec v ameriški študentski košarki je imel to sezono majhno minutažo, na 24 odigranih tekmah je v povprečju igral  7,3 minute in dosegal 1,9 točke ter imel 0,5 podaje na srečanje. Po koncu sezone je prišlo do razhoda, Vide pa še naprej ostaja v ZDA. Odslej bo igral za univerzo LMU (Loyola Marymount University), ki nima takega slovesa kot UCLA, si pa slovenski branilec lahko obeta večjo vlogo.



"Odločil sem se, da naredim velik korak v svoji karieri, da postanem najboljša možna različica športnika in osebe, zato sem se odločil za LMU," je ob prestopu za spletno stran nove univerze dejal Vide.
"Jan je bil pred letom dni eden najbolj iskanih mednarodnih igralcev," je povedal trener LMU-ja Stan Johnson. "Njegov značaj in nabor spretnosti sta izvenserijska. Njegova sposobnost, da soigralce dela boljše, bo izboljšala celo ekipo. Všeč mi je, kako tekmovalen je in kako lačen tekem je trenutno. Naši fantje bodo uživali v igri z njim. Hvaležen sem, da je tukaj."

Članki iz rubrike