senecura-dom-starejših-občanov-pivka, postelja Svet24.si

Alarmantno stanje v domovih za starejše: ...

kučan-in-udba, igor-omerza, predstavitev-knjige Svet24.si

Foto: Na predstavitvi Omerzove knjige o Kučanu ...

1673451137-s2f18055-22-1673451096934 Necenzurirano

Zakaj Celjske mesnine v hrvaške roke? Ker je ...

janez jansa sr (2) Reporter.si

Janez Janša je glas za tranzicijsko levico: iz ...

pogacar 22 Ekipa24.si

Zmanjkuje mu prostora! Pogačar je enostavno ...

Kate Middleton se ne bo vrnila v javnost vsaj do jeseni .. Odkrito.si

Kate Middleton - stanje je zelo resno!

doncic gobert Ekipa24.si

Da ne zna igrati obrambe?! Dončić je s to noro ...

STA
STA
0 18.04.2024 10:49:57

V opozorilo vsem! Liga NBA udarila z vso silo, igralca Toronta suspendirala do konca življenja!

Dreamstime
Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA je doživljenjsko suspendiralo igralca ekipe Toronto Raptors Jontaya Porterja. Štiriindvajsetletnik je športnim stavnicam dajal zaupne informacije in tudi stavil na tekme, so poročale tiskovne agencije, tudi francoska AFP.

V preiskavi je liga odkrila, da je Porter, ki sicer ni bil med pomembnejšimi igralci moštva, dajal zaupne informacije športnim stavnicam in tudi omejeval svoj igralni čas ter s tem vplival na rezultat ene ali več stav na svoje predstave na vsaj eni tekmi Toronta.

Liga je potrdila, da je Porter 20. marca enemu stavcu razkril informacije o svojem zdravstvenem stanju, zatem pa je bilo vplačanih 80.000 ameriških dolarjev (približno 75.000 evrov) na to, da Porter ne bo dosegel števila točk, navedenih na stavnici. Po samo nekaj minutah igre je Porter dejal, da je poškodovan in se ni vrnil na parket.Stavo, ta bi tistemu, ki jo je vplačal, prinesla več kot milijon evrov, so zamrznili in uvedli preiskavo. V tej so odkrili, da je Porter stavil na najmanj 13 tekem v ligi NBA, vplačila so znašala med 15.000 in 22.000 dolarjev ter mu prinesla zaslužek v višini dobrih 70.000 evrov. Ni pa stavil na svoj učinek, temveč na poraz svoje ekipe.

"Nič ni pomembnejšega od zaščite integritete lige NBA, zaradi česar je Porterja doletela najvišja možna kazen," je dejal komisar lige Adam Silver.

Značke: nba, košarka, kazen

Članki iz rubrike