gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ku
ku
2 10.03.2024 07:08:33

Dončić ni s tega planeta! Česa takšnega liga NBA še ni videla, glejte in se čudite! (video)

Profimedia
Slovenski košarkar Luka Dončić je ponoči postal prvi igralec v severnoameriški ligi NBA, ki je vpisal šest zaporednih trojnih dvojčkov z vsaj 30 točkami. Dončić je z novo izjemno predstavo ekipi Dallas Mavericks v soboto zvečer po lokalnem času pomagal, da je v gosteh premagala Detroit Pistons s 142:124.

Dončić je v dvorani Little Caesars Areni dosegel 39 točk, 10 podaj in 10 skokov, s čimer je presegel prejšnji mejnik Russlla Westbrooka, ki je dosegel pet zaporednih trojnih dvojčkov s 30 točkami.

Slovenski zvezdnik je s petim zaporednim trojnim dvojčkom s 35 ali več točkami izboljšal lastni rekord v ligi NBA. Za dobro mero je dodal tri ukradene žoge in par blokad.

"To samo kaže, na kakšni ravni trenutno igra," je po tekmi dejal trener Mavericks Jason Kidd. "Ve, da lahko uspešno meče na koš, prav tako je sposoben poiskati svoje soigralce in nazadnje, sposoben je ujeto odbito žogo spremeniti v koš in nam pomagati v obrambi."

Trener Dallasa je Dončićevo mojstrsko formo označil za "tako redko, kot je bil enkraten Picasso".

Kyrie Irving je pri Dallasu, ki je po nizu treh porazov dosegel dve zaporedni zmagi, dodal 21 točk.

Cade Cunningham je dosegel 33 točk, 10 podaj in devet skokov za Pistonse, ki so izgubili 10 tekem od 12. Simone Fontecchio je dodal rekord kariere, 27 točk.

Mavericks so ob polčasu vodili z 69:65, k čemur je Dončić v drugi četrtini pomagal z 21 točkami.


Dončić je v tretji četrtini dosegel še 10 točk, Dallas pa je povedel s 104-88, potem ko je Tim Hardaway mlajši zadel tri trojke v zadnjih 2:16 minutah četrtine.

"Za nas pomeni ogromno že to, ko lahko Hardaway vstopi v igro in na takšen način zadene trojke," je dejal Kidd.

Dončić do trojnega dvojčka v zadnji četrtini
Sredi zadnje četrtine je Dončić zbral svojo 10. asistenco, Gafford je zadel in tako vodstvo Mavericks povišal na 25. Dončić je izstopil iz igre pri 3:14 minute pred koncem tekme, potem ko je zbral deseti skok in dosegel trojni dvojček.

Po analizi medijske hiše ESPN je Ljubljančan postal četrti igralec z desetimi trojnimi dvojčki s 35 točkami v eni sezoni, s tem dosežkom se je pridružil Russellu Westbrooku, Jamesu Hardnu in Oscarju Robertsonu.

Dallas zaseda osmo mesto v razvrstitvi zahodne konference z razmerjem 36-28 v zmagah in porazih.

Clippersi premagali naslednjega tekmeca Dallasa
Na drugih tekmah so košarkarji Los Angeles Clippers svoj niz zmag podaljšali na tri tekme z domačo zmago nad naslednjim tekmecem Dallasa Chicago Bulls s 112:102.

Paul George je dosegel 22 točk, Kawhi Leonard jih je dodal 19, James Harden pa je dosegel trojni dvojček, ko je vpisal 14 točk, 11 skokov in 10 podaj za Clippers, ki so v tretji četrtini zaostajali kar za 14, ob vstopu v četrto pa za dve. Zadnji del tekme so začeli z nizom 11-0 točk in zdržali za zmago.

Značke: dončić, dallas

Članki iz rubrike