Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
25.01.2024 05:57:45
Deli članek:

Kaj se dogaja z Dallasom? Po izjemnem začetku zdaj ogromna kriza in hud udarec! (video)

Profimedia

Dallas je po porazu z Bostonom doživel še hujši udarec na tekmi s Phoenixom, ki je bil boljši s kar 132:109.

Košarkarji Dallasa so res izjemno začeli sezono, bili dolgo časa pri samem vrhu lestvice, nizali so zmage, navijači pa so se navduševali nad njihovo igro. Zdaj je pogled na parket in na lestvico povsem drugačen, Dallas pa se je znašel v krizi.

Tokrat je bil z naskokom boljši Phoenix, ki je na koncu slavil s 132:109, Dallasu ni pomagalo niti 34 Dončićevih točk (k temu je dodal še 9 asistenc in 8 skokov), na drugi strani pa je bil najbolj učinkovit Devin Booker, ki je dosegel kar 46 točk. Ta predstava je bila daleč od tiste sijajne božične zmage Dallasa nad velikimi rivali, na kateri je Dončić dosegel kar 50 točk.

Med ekipama se je na parketu večkrat zaiskrilo, a kljub temu so domači sijajno igrali na začetku tekme, zadeli so kar 7 trojk iz 10 poskusov, Dallas pa je vodil že s 16 točkami razlike (51:35). A nato je sledil nalet Phoenixa, ki se je do polčasa približal le na točko, Dončić pa je polčas končal s tehnično napako.

Hitro po začetku drugega polčasa je Phoenix prišel v vodstvo, Grant Williams je dobil drugo tehnično napako in bil izključen, tehnično si je prislužil še Jones Jr. in tu se je začel potop Dallasa, ki ni mogel več zadeti, Phoenix pa je to s pridom izkoriščal in večal prednost. Tretjo četrtino so gostje dobili s kar 42:20. Jasno je bilo, da Dallas tega ne bo mogel obrniti, zato je na klop poslal rezerviste.