stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ku
ku
0 23.01.2024 14:35:24

Čustveno tekmo spremljali tudi v ZDA! Srce parajoči prizori osupnili ves košarkarski svet (foto + video)

aba
Potem ko je ves košarkarski svet pretresla novica iz Salt Lake Cityja, kjer je v 47. letu življenja umrl legendarni srbski košarkar in trener Dejan Milojević, so se njegovi prijatelji, predvsem navijači Partizana, od njega poslovili na tekmi lige ABA med Partizanom in Mego.

Slovo v nabito polni beograjski Areni, kamor naj bi se za to priložnost natlačilo kar rekordnih 23 tisoč ljudi, je bilo ganljivo. Bolj čustveno pač ne more biti. Skoraj vsi v črnih majicah, številni z Milojevićevo podobo na njej.

Nihče od prisotnih ni mogel zadrževati solz, besede so šle stežka z jezika. Aplavz na začetku tekme je trajal celo večnost. Sledilo je petminutno skandiranje 'Milojević Dejan' iz 23.000 grl.

milojevic 1
aba


Tekmo in srce parajoče prizore so preko instagram kanala Golden Stata spremljali tudi igralci in vodstvo tega kluba, obenem je imelo dostop do profila preko 32 milijonov ljudi. Na treningu NBA-ekipe, ki je sledil, so se igralci in trener Steve Kerr pojavili v majicah, na katerem je v srbskem jeziku pisalo 'BRATE'.

Kerr je po ogledu čustvene tekme v Beogradu povedal, da zdaj razume, kaj je Dejan pomenil v svoji domovini. "Izgubili smo nekoga, ki nam je bil zelo blizu. Srce parajoče. To je najtežja stvar, v katero sem bil vpleten v ligi NBA. Težko je opisati zadnje dni. Najtežje je videti njegovo družino, kako trpi."

Milojević je v svoji karieri igral za Beovuk, FMP, Budućnost, Partizan, Valencio in Galatasaray. Trenersko pot je začel v Megi, po enem letu na klopi Budućnosti pa se je preselil v ZDA, k Golden Statu, kjer je opravljal delo pomočnika.

Prav na večerji s klubom iz San Francisca je doživel srčni zastoj, zgodilo se je v restavraciji v Salt Lake Cityju.

milojevic 9
aba

milojevic 2
aba

milojevic 5
aba

milojevic 8
aba

milojevic 4
aba

milojevic 3
aba

milojevic 7
aba

Članki iz rubrike