blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

nogomet slovenija - srbija Ekipa24.si

Dan D za Slovence! V Kölnu obračun z Anglijo za ...

Nikolina in Severina BestFM

Nikolina in Severina - spor, ki traja in traja …

slovenija navijaci Ekipa24.si

Vroče kalkulacije! Kaj se mora zgoditi, da ...

ku
ku
12 24.12.2023 06:35:40

Dončić se je vrnil na parket in ... Neverjetno, kaj je naredil slovenski zvezdnik! (video)

Profimedia
Luka Dončić se je po odsotnosti spet vrnil na parket. Njegov Dallas pa je visoko premagal San Antonio Spurs.

Po tem, ko je izpustil zadnjo tekmo proti Houstonu (Dallas je visoko izgubil), se je Luka Dončić vrnil na parket in svojo ekipo še enkrat več lastnoročno popeljal do zmago nad eno od najslabših ekip v ligi NBA. 

Dallas je slavil s 144:119, Dončić pa je dosegel 39 točk, 12 skokov in 10 asistenc. Za nameček je Dončić le še 11 točk oddaljen od tega, da v ligi NBA doseže neverjetnih 10 tisoč točk.

Dallas je tako pred božičem prekinil niz treh zaporednih zmag, še enkrat več pa se je izkazalo to, da Dallas brez Luke Dončića težko zmaguje, sploh ob že tako ali tako zdesetkani ekipi - še vedno namreč manjkajo Irving, Lively, Kleber in Green. Zmaga Dallasa tokrat ni bila vprašljiva, čeprav je San Antonio Spurs, za katerega Victor Wembanyama ni igral, ob polčasu zaostajal za 6 točk. A v tretji četrtini je Dallas pritisnil na plin in prišel do 31 točk prednosti, v zadnji četrtini so celo vodili celo z 41 točkami, kar je pomenilo tudi nekaj več počitka za Dončića.

Od slovenskem zvezdniku je navdušil tudi Dante Exum, ki je prispeval 20 točk in za katerega Jason Kidd razmišlja, da bi ga uvrstil v prvo peterko ob Dončića in Irvinga. "Če bi bili jutri zdravi, bi začel skupaj s Kaijem in Luko. Ko imaš tri igralce, ki so spretni z žogo, vse skupaj olajša tudi Kaiju in Luki. Hkrati predstavlja velik pritisk na obrambo. Exum nam zelo pomaga," je po tekmi povedal Kidd.

Dallas bo spet na delu na božični dan, oziroma po slovenskem času v noči na torek, ko se bo ob 4.30 pomeril s Phoenixom.

Značke: luka-dončić, dallas

Članki iz rubrike