blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

slovenski navijac - turska novinarka Ekipa24.si

Huda scena! Slovenski navijač pristopil k turški...

Nikolina in Severina BestFM

Nikolina in Severina - spor, ki traja in traja …

koln nogomet siddharta euro 24 mm Ekipa24.si

Kakšna norišnica! Nepozabni prizori s koncerta ...

STA
STA
1 23.12.2023 09:06:12

Kje bi bil Dallas brez Dončića? Slovenec manjkal zaradi poškodbe, Dallas pa je ...

Profimedia
Ekipa Houston Rockets je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma s 122:96 premagala Dallas Mavericks. Za goste, ki so izgubili še tretjič v nizu, nista igrala poškodovana zvezdnika Luka Dončić in Kyrie Irving. Ljubljančan si je poškodoval levo stegensko mišico, Irving pa je še sedmo tekmo zaporedoma izpustil zaradi poškodbe pete.

Za Houston, ki je po treh porazih vknjižil prvo zmago, je Alperen Sengun dosegel dvojni dvojček z 22 točkami in s 15 skoki, Jabari Smith ml. je dodal 21 točk in osem skokov, Jalen Green pa 17 točk.

V vrstah Dallasa je bil z 20 točkami najboljši v napadu Olivier-Maxence Prosper, ki je v igro vstopil s klopi za rezerve.

Po prvi četrtini so domači vodili s petimi točkami prednosti, za 11 pa so dobili drugi del igre in v tretji četrtini povedli z 38 točkami naskoka. Sengun je zgolj v prvem polčasu nanizal 20 točk in deset skokov, košarkarji Dallasa pa so bili zelo neučinkoviti iz igre, le 27,8-odstotni, saj so zadeli 15 od 54 metov in le tri od 24 poskusov za tri točke.


Trinajst od 14 igralcev raket, ki so vstopili v igro, se je vpisalo med strelce. Med njimi pa ni bilo ljubljenca domačih Bobana Marjanovića. Srbski center in nekdanji soigralec Dončića je obsedel na klopi, čeprav so gledalci v dvorani večkrat skandirali njegovo ime.

Zmagali sta ekipi, ki sta na tretjih mestih v svojih skupinah. Na vzhodu je to ekipa Philadelphia 76ers, ki je doma premagala Toronto Raptors s 121:111, branilci naslova iz Denverja pa so bili uspešni v gosteh. Nuggets so v Brooklynu premagali Nets s 122:117, znova se je izkazal srbski center Nikola Jokić, ki je bil z 31 točkami, desetimi skoki in s sedmimi podajami znova blizu trojnega dvojčka.

Joel Embiid, ki si je že v prvi četrtini zvil gleženj, a so ga v zdravniški službi oskrbeli, da je lahko igral tudi v nadaljevanju, je bil prvi mož Philadelphie z 31 točkami in desetimi skoki. S tem je na 13. tekmi prišel najmanj do 30 točk in desetih skokov, kar je najdaljši tovrstni niz po legendarnem Kareemu Abdul-Jabbarju (16 tekem v sezoni 1971/72).

Zelo dobro sta Embiidu v napadu s po 33 točkami pomagala Tyrese Maxey in Tobias Harris. Na preostalih treh tekmah so zmagala domača moštva, Miami Heat je ugnal Atlanto Hawks s 122:113, Golden State Warriors so bili s 129:118 boljši od Washington Wizards, Sacramento Kings pa s 120:105 od Phoenix Suns.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike