© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
13.12.2023 06:39:59
Deli članek:

Dončićev Dallas ugnal še LeBrona, junak tekme pa .... veliko presenečenje! (video)

Profimedia

Po Memphisu so košarkarji Dallasa premagali še Los Angeles Lakers.

Po tistih dveh zaporednih porazih, ki sta pri marsikaterem navijaču sprožila alarm, so košarkarji Dallasa nanizali štiri zaporedne zmage. Vključno z zmago nad Los Angeles Lakersi, ki so pred dnevi osvojili tako imenovani pokal lige NBA. V domači dvorani American Airlines so slavili s 127:125. 

Luka Dončić je dosegel 33 točk, 6 skokov in neverjetnih 17 asistenc, čeprav je bil njegov nastop še nekaj ur pred začetkom tekme pod vprašajem zaradi bolečin v hrbtu, ki so posledica padca na tekmi z Memphisom. A Dončić je stisnil zobe in zaigral več kot 40 minut, saj Dallas ni mogel računati na Kyrieja Irvinga, Derricka Jonesa Jr., Josha Greena in Maxija Kleberja, za nameček si je gleženj med tekmo zvil še Seth Curry. Je pa Dallas dobil nepričakovanega junaka, in sicer še lani člana Partizana Danteja Exuma, ki je dosegel 26 točk, od tega je zadel kar 7 od 9 točk, blestel pa je predvsem v ključnih minutah zadnje četrtine.

Čeprav je Dallas med tekmo že vodil za 15 točk, pa je bila končnica izjemno napeta. Tako zelo, da so Lakersi po trojki Davisa povedli s 95:93. Nato pa zablestela naveza Dončić-Exum. Avstralec je po dveh izjemnih Dončićevih podajah zadel dve trojki in Dallas je povedel s 116:110 in zapečatil usodo Lakersov. LeBron je s trojko v zadnjih stotinkah tekme le omilil pogled na semafor.

V noči na petek bo Dallas v domači dvorani gostil Minnesoto, ki je trenutno vodilna ekipa na zahodu, Dallas pa je tretji.