Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
31.10.2023 07:43:01
Deli članek:

To o Luki pove vse! Šalil se je s sodniki in v nebo dvignil soigralca: On je naš vodja!

Profimedia

Luka Dončić po zadnji zmagi ni skoparil s pohvalami na račun nove okrepitve.

Košarkarji ekipe Dallas Mavericks so se veselili še tretje zaporedne zmage v novi sezoni lige NBA. Na krilih Luke Dončića in njegovega novega trojnega dvojčka so ugnali moštvo Memphis Grizzlies s 125:110. Po tekmi je pred medije stopil prav slovenski as in prvi zvezdnik ekipe, ki je uvodoma dejal: "To je res dober začetek. Zavedamo se, da je pred nami še veliko tekem, ampak lepo je tako začeti sezono."

Pri Dallasu je napredek v obrambi zelo opazen, Dončić pa ni skoparil s pohvalami na račun soigralca Granta Williamsa, ki se je ekipi pridružil letos. "Največji napredek smo naredili s tem, ko smo dobili Granta. Njegova komunikacija je zelo pomembna, lahko pokriva od organizatorja igre do centra, kogarkoli. On je naš vodja v obrambi, vsi mu sledimo," je pojasnil Dončić.

Dončić je bil na tekmi v Memphisu odlično razpoložen, zabaval se je tudi s sodniki, kar ni ostalo neopaženo. "Sodniku sem dejal, da bi lahko bil podajalec v ligi NFL, saj tam ta igra samo v napadu. Fantom vedno pravim, da bodo dobili žogo, če bodo tekli," je še dodal Ljubljančan.

"Luka opravlja sijajno delo, ko ga pokrijeta dva branilca. Vedno najde odprtega moža. Vedno nam govori ter nas spodbuja, da igramo štiri na tri, ko njega pokrivata dva," pa je dogajanje na parketu ocenil Hardaway.