Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
14.04.2023 08:34:09
Deli članek:

Auč! Legenda NBA braz zadržkov udarila po Dončiću: Sprijaznimo se! Luka se mora ...

Profimedia

Luka Dončić je za navijače Dallasa brez konkurence prvi zvezdnik ekipe, za druge pa ...

Sezona Dallasa se je končala precej slabše od pričakovanj. Če je bila ekipa iz Teksasa pred začetkom sezone v širšem krogu favoritov za naslov, je na koncu ostala celo brez končnice. Luka Dončić s svojimi odlični predstavami ni mogel preprečiti prezgodnjega slovesa, po mnenju številnih pa je prav on eden od glavnih krivcev za neuspeh.

Med temi je tudi legendarni košarkar lige NBA Reggie Miller, ki je pred prihodom Stepha Curryja veljal za najboljšega ostrostrelca v zgodovini lige. Miller se ni prav nič zadrževal, o Dončiću pa spregovoril brez dlake na jeziku. "Sprijaznimo se. Luka bi se moral pogledati v ogledalo. Ni mi všeč, da se za vse okrivi Kyrieja. Luka se mora malo zamisliti in se vprašati, kaj lahko popravi," meni Miller. Pri Dončiću ga moti predvsem neprestano prigovarjanje sodnikom, opozoril pa je še na eno malenkost.

"Luka se mora spraviti v boljšo formo. Košarkarji Dallasa morajo več teči. Ko Luka ni igral in ko je bil v postavi Kyrie, so počeli ravno to. Precej boljši so, ko igrajo hitro, takšno igro želi tudi Jason Kidd. On želi hitro igro, ampak ko je v igri Dončić, tako ne morejo igrati. Če mene vprašate, bi se Luka moral spraviti v boljšo formo igrati hitro, Dallas pa bi bil tako precej bolj neugoden za tekmece," je še pojasnil Miller.

vszi