GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

ku
ku
0 01.04.2023 12:40:35

Kaj! Se Dončiću obeta nova pogodba? V bistvu je vse dogovorjeno, potrditi jo morajo še ...

Profimedia
Luka Dončić ima z Dallasom zelo donosno pogodbo za igranje v tem klubu, ki mu navrže letno nekaj več kot 37 milijonov dolarjev.

Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA in združenje igralcev NBPA sta dosegla dogovor o novi sedemletni kolektivni pogodbi, ki naj bi vključevala nov turnir med sezono, je danes poročal portal ESPN. V ligi NBA trenutno igrajo trije Slovenci Luka Dončić za Dallas, Goran Dragić za Milwaukee in Vlatko Čančar za Denver. "NBA in združenje profesionalnih igralcev košarke sta dosegla začasni dogovor o novi kolektivni pogodbi, ki čaka na ratifikacijo s strani igralcev in guvernerjev lige," so zapisali v izjavi.

Portal ESPN je poročal o tem, da gre za pogodbo, ki bo stopila v veljavo v sezoni 2023/24 ter bo veljala sedem let.

Najbolj opazen dodatek je turnir med sezono, na katerem bi osem ekip napredovalo v enojni izločilni krog pred zaključnim turnirjem četverice na nevtralnem igrišču.

Te tekme bi se štele v redni del sezone, kar pomeni, da bi finalista odigrala 83 tekem. Najboljši igralci in trenerji bi bili upravičeni do dodatnih nagrad.



Sporazum naj bi vključeval tudi spremembe pravil o upravičenosti do nagrad ob koncu sezone, ki od kandidatov za najkoristnejšega igralca in za druge nagrade zahtevajo, da nastopijo na vsaj 65 tekmah, da bi se kvalificirali.

Nadaljnje spremembe se nanašajo na porabo ekip in pogodbe z zgornjo mejo porabe za podaljšanje pogodb z igralci. Ta naj bi se povečala.

Dogovor vključuje tudi možnost, da lahko predčasno razdrejo kolektivno pogodbo po šestih letih, so še povedali viri za ESPN.

Liga NBA želi tudi omejiti ekipe, ki zapravljajo največ, kot sta Golden State Warriors in LA Clippers, da še naprej povečujejo porabo za plače. Hkrati pa nameravajo vzpostaviti bolj vzpodbudno okolje za podpisovanje pogodb z obetavnimi igralci za ekipe, ki porabljajo manj.

Značke: luka-dončić, dallas

Članki iz rubrike