tat, tatvina, trgovina Svet24.si

Otroci in odrasli skupaj kradli: v petek dopoldne ...

toča, uničen pridelek, škoda, Svet24.si

Zadnje neurje s točo bi lahko omilili, a je na ...

17313X0054 Necenzurirano

Šolak ima novo tarčo: po T-2 kupuje še televizijo

luka doncic pf Reporter.si

Dončić, Golob in starleta: popisujemo ozadje ...

doncic Ekipa24.si

Prvič po izgubljenem finalu in povratku v ...

poroka-na-prvi-pogled, irena, andrej Njena.si

Preslišana tragedija v eksperimentu Poroka na ...

oblak Ekipa24.si

Uau! Navijači so se pojavili na slovenskem ...

ku
ku
0 28.12.2022 08:50:27

Evropejec z največ točkami na tekmi v NBA, klubski rekorder, prvi v zgodovini, ki ... Uh, kaj vse je uspelo Dončiću!

Profimedia
Luka Dončić je v dresu Dallasa ob zmagi proti New York Knicks s 126:121 prvič v karieri v ligi NBA presegel mejo 60 točk, ob tem vpisal še zgodovinski trojni dvojček s kar 21 skoki in desetimi podajami. Dončić je postal sploh prvi košarkar v NBA s temi statističnimi podatki.

Ob tem je postavil še nekaj izjemnih mejnikov, med drugim tudi evropski rekord v ligi NBA. Luka Dončić je namreč postal novi evropski rekorder, saj toliko točk na tekmi lige NBA pred njim ni dosegel še noben Evropejec. Prejšnji rekorder je bil Francoz Tony Parker, ki je v dresu San Antonia leta 2008 na tekmi z Minnesoto dosegel 55 točk.

Dončić je med drugim dosegel največ točk na eni tekmi v zgodovini Dallasa, to pa je tudi nova rekordna znamka v dvorani American Airlines Center. Zdaj je edini v zgodovini NBA, ki mu je uspel trojni dvojček z vsaj 60 točkami in 20 skoki in šele drugi s trojnim dvojčkom z vsaj 60 točkami.



Iz igre je zadel 21 metov, s čimer je izenačil klubski rekord, hkrati pa je v dresu Dallasa že tretjič presegel mejo 50 točk, kar je prav tako nov klubski rekord.

Ob tem, da je postavil osebni strelski rekord, se je veselil tudi osebnega rekorda po številu skokov, saj jih 21 na eni sami tekmi pred dvobojem z New Yorkom ni zbral še nikoli.

Značke: dončić, dallas

Članki iz rubrike