GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

ku
ku
1 21.11.2022 06:29:42

Čančaaar! Slovenec potopil Dončićev Dallas, s to noro trojko osupnil celotno ligo NBA! (video)

Profimedia
Slovenski košarkarski reprezentant Vlatko Čančar je bil v severnoameriški ligi NBA tokrat junak večera. Čančar je s svojimi Denver Nuggets gostoval v dvorani American Airlines Center pri Dallas Mavericks Luke Dončića in zlata zrna v odsotnosti zvezdnika Nikole Jokića po besedah soigralcev popeljal do tesne zmage z 98:97.

Čančar je že v prvem polčasu s košem s polovice igrišča dve sekundi pred koncem poskrbel, da je močno oslabljeni Denver; poleg Jokića so manjkali še Jamal Murray, Aaron Gordon in menjava Jeff Green, držal korak z Dallasom. Kot so se strinjali njegovi soigralci, je bil to ključen trenutek, ki je odločil tekmo.

Potem ko so po odmoru še enkrat odigrali zadnje trenutke prvega polčasa - naknaden videopregled je pokazal, da je Dončić stopil izven igrišča ob svoji trojki v zadnjih trenutkih prvega dela igre -, je Denver po košu Čančarja zaostajal le za točko (55:56).

"V ekipi ga kličemo 'pol igrišča Vlatko'. Zato sem ga tudi poslal v igro. Fant ima neizmerno sposobnost, da zadane takšne mete s polovice igrišča. Mislim, da je prav njegov koš danes spremenil potek tekme in nam prinesel zmago," je o Čančarju po tekmi dejal trener gostov Michael Malone.

Bones Hyland je za goste dosegel 29 točk, Michael Porter ml., ki je zadel odločilno trojko za zmago Denverja 55,2 sekunde pred koncem tekme, pa 12.


Čančar je skupno odigral le 11 minut tekme in v tem času zbral sedem točk, štiri skoke in dve ukradeni žogi.

Pri Dallasu je bil tokrat prvi strelec Josh Green s 23 točkami, vendar je edini met (8-9) zgrešil ravno takrat, ko je bilo to najbolj pomembno: Dallas je vodil za dve točki, do konca tekme pa je bilo še 70 sekund.

Dončić je zbral točko manj (22, devet skokv in osem podaj) in je ob pisku sirene zgrešil trojko z razdalje, ki bi odločila tekmo v prid Dallasa. Ob tem se je razjezil, raztrgal dres in svojo jezo v pogovoru po tekmi stresel tudi nad sodnike.

"Kljub nenadejanemu preobratu ob polčasu; namesto sedmih točk je naša prednost izpuhtela na zgolj točko, smo še vedno vodili. Vendar v tretji četrtini enostavno nismo dobro igrali. Tekmec je to izkoristil in prevzel nadzor nad igro," je po porazu dejal domači trener Jason Kidd.

Čančar bo z Denverjem v četrtek gostil Detroit, Dončića pa z Dallasom zdaj čakajo tri tekme v gosteh. Prva že v sredo, ko bo gostoval pri vodilni ekipi vzhodne konference, Bostonu.

Značke: dončić, dallas

Članki iz rubrike