stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ku
ku
1 09.11.2022 10:47:48

Kje je Dončić? Tu so možnosti NBA košarkarjev za vstop v dvorano slavnih, Luka pa ... poglejte to!

Reuters
Kakšne možnost ima Luka Dončić, da bi bil sprejet v dvorano slavnih?

Sprva bi vsak košarkarski poznavalec rekel, da velike in da ima mesto tam čez kakšno desetletje skoraj da zagotovljeno, tudi če v karieri ne bi dosegel več ničesar velikega. Toda na razvrstitvi aktivnih košarkarjev z možnostmi za vstop v dvorano slavnih se Luke Dončića ne najde. Čeprav je na tem seznamu kar 100 aktivnih košarkarjev, pa med stoterico ni Dončića. Pri tem se lahko marsikdo vpraša, ali so sestavljalci te razvrstitve nori, saj so se na seznamu med drugim znašli Tobias Harris, brata Lopez, Jeremy Lin, Bryn Forbes ...

Vseeno pa za to, da Dončića ni na seznamu, obstaja dober razlog, pogoj za uvrstitev na tabelo je namreč vsaj 400 odigranih tekem v ligi NBA, Dončić jih je čez lužo za zdaj odigral 301. Torej bo verjetno šele na sredini naslednje sezone lahko kandidat za uvrstitev v dvorano slavnih. Vseeno se človek vpraša, če bi Dončić danes zaključil športno pot, ali ni že dosegel dovolj za vstop na ta častni seznam najboljših košarkarjev vseh časov.

No, če Dončića ni na seznamu, se je pa na njem znašel Goran Dragić, ki je na 46. Mestu med aktivnimi košarkarji po možnostih, da bi nekdaj prišel v dvorano slavnih. Možnosti torej nima praktično nič, bolj natančno, manj kot pol odstotka.

Na vrhu tega seznama s 100 odstotno možnostjo, da jih doleti ta čast, so LeBron James, Chris Paul, Kevin Durant in Steph Curry. Blizu stotim odstotkom so še Harden, Westbrook, Dwight Howard, Anthony Davis in Carmelo Anthony, kot zadnji v deseterici pa je še Damian Lillard. Torej so vsi z največjimi možnostmi za kaj takega Američani, prvi tujec na seznamu je Giannis Antetokounmpo, ki je šele enajsti in ima 87 odstotkov možnosti, da bi ga sprejeli v dvorano slavnih. Dvakratni zaporedni MVP Nikola Jokić pa je šele na 24. Mestu in ima manj kot 50 odstotkov možnosti za to. Sami ocenite verodostojnost te lestvice. Celoten seznam si lahko pogledate na tej povezavi.

Članki iz rubrike