Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
0 05.10.2022 11:00:28

Dončić MVP, prvak pa ... Uh, direktorji napovedali svoje, kakšna napoved za Slovenca!

Profimedia
V anketi, ki so jo naredili med direktorji klubov severnoameriške košarkarske lige NBA, je favorit za naslov v prihajajoči sezoni Milwaukee, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Slovenski zvezdnik Luka Dončić pa je favorit za nagrado MVP za najkoristnejšega igralca lige.

Milwaukee Bucks je v anketi, v kateri je sodelovalo 30 direktorjev ekip lige, glavni favorit, da zmaga v sezoni 2022/23. Dobil je 43 odstotkov glasov. Na drugem mestu je branilec naslova Golden State s 25% prejetih glasov, tretji pa Los Angeles Clippers z 21%. Lanski finalist Boston je dobil 11 odstotkov glasov.

Pri vprašanju o tem, kdo bo MVP oziroma najkoristnejši igralec, pa je največ glasov, 48 odstotkov, dobil slovenski zvezdnik Dallasa Luka Dončić. Za njim je zaostal prvi mož Milwaukeeja Giannis Antetokounmpo (34%), Joel Embiid iz Philadelphie je dobil 14 odstotkov glasov. Dobitnik nagrade MVP v finalu v prejšnji sezoni Stephen Curry pa je dobil le odstotek glasov.



V boju zvezdnikov pa je Antetokounmpo premagal Dončića pri vprašanju, koga bi direktorji izbrali kot nosilca moštva, okrog katerega bi zgradili ekipo. Grk je dobil 55 odstotkov glasov, Slovenec pa 45.

Anketa direktorjev lige NBA ima že 21-letno tradicijo, po pravilih pa sodelujoči ne smejo glasovati za člane svojih ekip.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike