Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

ku
ku
0 13.06.2022 14:31:15

Medtem ko okreva po hudi poškodbi, je Prepelič razkril, ali bo lahko pomagal ubraniti zlato kolajno

alesfevzer.com
Če je bil nastop rekonvalescenta Klemna Prepeliča na letošnjem evropskem prvenstvu še pred dnevi pod vprašajem, je 29-letni Bistričan v pogovoru za klubsko spletno stran vprašaj pri tej zadevi vehementno odstranil.

Prepelič je marca utrpel neprijetno poškodbo – zlom leve roke –, a sanacija na njegovo srečo poteka hitro in brez težav. Slovenski ostrostrelec je nedavno podaljšal pogodbo z Valencio še za eno leto, ob tem pa na veselje slovenskega selektorja Aleksandra Sekulića razkril, da se bo 26. julija pojavil na reprezentančnem zboru. Njegov nastop na evropskem prvenstvu, na katerem bo Slovenija branila zlato kolajno, tako naj ne bi bil vprašljiv, če seveda v zaključni fazi okrevanja ne bo šlo karkoli narobe.

Prepelič torej že trenira. "Vse poteka super, po zastavljenem načrtu. Treniram praktično brez bolečin, zdaj pričakujem, da se bom lahko lotil tudi vadbe s kontaktom," je dejal in s tem napovedal, da Slovenija lahko nanj resno računa. Jasno, ne za prihajajoči kvalifikacijski tekmi (s Hrvaško doma in Švedsko v gosteh), za obrambo evropskega naslova pač.

prepelic 1


Nekdanji košarkar mariborskega Branika, domžalskega Heliosa, Olimpije, Banvita, Oldenburga, Limogesa, Levalloisa, madridskega Reala in Joventuta, bo v Valencii odigral še tretjo zaporedno sezono, kar se bo zgodilo prvič v njegovi karieri. "To je moj rekord. Zelo sem hvaležen klubu, da mi daje priložnost. Moja družina je tu izjemno zadovoljna. Všeč mi je ta klub, navijači pa so sploh najboljši v Španiji, morda tudi v Evropi." Na drugi strani se od dresa Valencie poslavlja še en slovenski reprezentant - naturalizirani Američan Mike Tobey.

Prepelič je bil v minuli sezoni, ki je zaradi poškodbe ni dokončal, najboljši strelec svoje ekipe, v španski ligi ACB s povprečjem 14,2 točke, v evropskem pokalu pa s 15,1 točke. Tudi v slovenski reprezentanci je bil na zadnjih dveh velikih tekmovanjih pomemben člen. Pred petimi leti je pri naslovu evropskih prvakov sodeloval s 13,8 točkami (za Goranom Dragićem in Luko Dončićem je bil tretji strelec), na lanskih olimpijskih igrah pa je bil od njega (15,5) učinkovitejši le Dončić.

Članki iz rubrike